Konfor Alanında Kalmanın Mutluluğu

Writer: NYX Magazine

Date: 03/08/2022

PAYLAŞ

adidas Running, günlük koşucular ve giriş seviyesi koşucular gibi koşmayı seven herkes için ayağa konfor sağlayan ve zihne rahatlık veren yepyeni adidas Supernova’yı tanıttı. Marka, aynı zamanda bu yeni Supernova modeliyle koşucuları “konfor alanının dışına çıkarak ilerleme” klişesini de bir kez daha gözden geçirmeye ve konfor alanında kalmaya davet ediyor.  

KONFOR BÖLGESİNİ KABUL ETMEK

Yıllarca konfor alanında hiçbir şeyin iyi olmadığı ve iyi neticelerin ancak bu alanın dışına çıkılarak elde edilebileceği söylendikten sonra, yeni adidas Supernova oyunu değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni koşucuları rahatlık alanlarını benimsemeye teşvik eden ayakkabı, koşmanın zevkini keşfetmelerine ve bunu uzun süreli bir alışkanlık haline getirmelerine yardımcı olmak için tasarlandı.

Agder Üniversitesi’nde spor bilimi profesörü olan Dr. Stephen Seiler şunları söyledi: “Yıllardır, insanlar eğitim söz konusu olduğunda, ilerlemenin ancak rahat alanınızdan çıktığınızda geldiği inancıyla ‘acı yoksa kazanç yok’ felsefesini savundular. Ancak dünyanın en iyi koşucularını dikkatle incelemek bize, ister elit bir atlet ister başlangıç seviyesinde bir sporcu olun, rahatlık bölgenizde koşmanın dayanıklılık antrenmanının önemli bir parçası olduğunu öğretti. Bu düşük tempolu ve kolay yoğunluktaki koşu aslında, egzersizi sürdürülebilir bir alışkanlık haline getirmek, dayanıklılık antrenmanlarında tutarlılık ve uzun bir ömür ile koşmanın zevkini keşfetmek için çok önemli.”

Buna göre tüm yeteneklerdeki koşucular, konfor alanında kalarak performanslarından daha fazla faydalanabilir ve performanslarını artırabilirler. Konfor alanında antrenman yapmak, koşucuların yalnızca sürdürülebilir bir alışkanlık oluşturmalarına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda koşularına ve kendilerine olan güvenlerini geliştirmelerine de yardımcı olur.

adidas LA Runners üyesi Nora Hall ise şunları söyledi: “Bence koşmanın en güzel yanı çok kişisel olmasıdır. Benim hızım, benim mesafem, benim zamanım. Ve koşma şeklimde kendimi daha rahat hissettiğimde, kendi bedenime daha çok güveniyorum. Koşu yolculuğum boyunca öğrendiğim en önemli şey, rahat olmanıza rağmen yine de harika şeyler başarabileceğinizdir.”

İLK ADIMDAN İTİBAREN KONFOR

Giriş seviyesi koşucuların özel ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan yeni adidas Supernova’nın temel özellikleri:

  • Konfor enerjiyle buluşuyor: Orta tabandaki tam olarak dengelenmiş sıçrama ve güçlendirme karışımı, her adımda konfor ve enerji dönüşü sağlamak için tasarlandı.
  • Dolgulu dil ve topuk: Yeni dolgulu dil ve topuk yapısı, ilk andan itibaren rahat bir his veriyor.
  • Her türlü arazi için tutuş: Doğrudan enjekte TPU dış taban, her türlü arazide rahat bir koşu hissi veren tutuş sağlamak üzere tasarlandı. 
  • Kadın merceğinden yaratıldı: Ayakkabı, kadın ayağının anatomisini yansıtan bir silüet ile kadınlara özel bir uyum sağlamak üzere üretildi. Böylece kadınların koşularında kendilerini rahat ve desteklenmiş hissetmelerini sağlıyor.

KONFOR VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AYNI EKSENDE 

Yeni adidas Supernova, yalnızca teknoloji ve konfordaki gelişmeleri değil, aynı zamanda sürdürülebilirliği de bünyesinde barındırıyor. Yeni ürün, bir önceki modele kıyasla kadın versiyonu için %12, erkek versiyonu için ise %10 daha düşük karbon ayak izine sahip. 

adidas, hammadde çıkarma, işleme, paketleme ve ürün ömrünün sonuna kadar, uluslararası kabul görmüş bir standart olan ISO 14067’ye uygun olarak karbon ayak izini hesaplayıp iletiyor. Ayak izini azaltmanın ölçmekten geçtiği bilinciyle hareket eden adidas, tüketicilere sunulan ayak izi sonuçları ile ürünün tüm yaşam döngüsü içerisinde de tam bir şeffaflık sağlıyor. 

adidas Koşu Ürün Müdürü Charlotte Heidmann, “adidas Supernova’nın en yeni versiyonuyla, aramıza yeni koşucular katmak ve mevcut koşucuların koşuda ilerlemelerine yardımcı olmak için her parçası yüksek konfor ve enerji geri dönüşüne odaklanan bir koşu ayakkabısı yarattık. Ayrıca, ürünün tüm yaşam döngüsü, yeni Supernova’yı daha karbon verimli bir ayakkabı haline getirmek için düşünüldü.”

ADIDAS RUNNERS İLE TOPLULUK ETKİNLİKLERİ

adidas Supernova topluluk etkinliklerinin bir parçası olarak adidas Runners, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde yeni başlayanlar için “Bring-A-Buddy” koşularına ev sahipliği yapacak. Bu etkinlikler ile her seviyeden koşucuya çeşitli başlangıç dostu adımlarda koşma fırsatı ve konforlu bir koşu/yürüyüş temposu seçeneği sağlanması planlanıyor. Grup koşularına ek olarak, belirli adidas mağazalarında AR kaptanları, antrenörler ve topluluk sözcüleri tarafından mağaza içi panel konuşmaları düzenlenecek.

ÜRÜN BİLGİSİ

Kadınlar için mutluluk mavisi ve ışın pembesi ile erkekler için güneş yeşili olmak üzere iki farklı renkte piyasaya sürülecek olan yeni adidas Supernova’nın fiyatı 1.699 TL.

7 Temmuz itibarıyla dünya çapında mağazalarda ve çevrimiçi olarak https://www.adidas.com.tr/tr/supernova-2.0-ayakkabi/GW9093.html  adresinde satışa sunuluyor. 

Daha fazla bilgi için https://www.adidas.com.tr/tr/kadin adresini ziyaret edebilir, #Supernova, @adidasrunning ve @adidaswomen kullanarak Instagram, Facebook ve Twitter’daki sohbeti takip edebilirsiniz.

PAYLAŞ