Thermomix® için ihtiyati uygulama uyarısı

Writer: NYX Magazine

Date: 24/08/2022

PAYLAŞ

95°C ve üstü pişirme işlemlerinde kapağa sıkıca oturan TM6 ölçü kabı yerine süzgeci kullanın!

Ürünlerinin kalitesine, müşteri memnuniyeti ve güvenliğine büyük önem veren Vorwerk, çok sevilen ürünü Thermomix® için önemli bir güvenlik uyarısını paylaştı. Vorwerk, Thermomix®’in kullanımı sırasında nadiren gerçekleşen ve karıştırma kabının aşırı doldurulması nedeniyle sıcak gıdaların aniden ve kontrolsüz şekilde taşarak yanıklara neden olabileceğini hatırlattı.

Dünya çapında 8 milyonun üzerinde satışla mutfak makineleri alanında bir öncü olan Thermomix®’in TM6 modelinin standart olarak kullanılan ve sıkı oturan ölçü kabı, pişirme ya da kaynatma işlemleri sırasında karıştırma kabından yeterli miktarda buharın kenarlardan dışarı çıkabileceği şekilde tasarlandı. Ancak bazı tariflerin uygulanmasında, pişirme sırasında malzemeler yüzeyde yüzebiliyor, yoğunlaşabiliyor ve buhar geçişini engelleyebiliyor. Bunun sonucunda da son derece nadir durumlarda karıştırma kabı içinde basınç yükselebilir. Dolayısıyla ürünler ani ve kontrolsüz şekilde dışarı sıçrayarak münferit hallerde yanmalara sebep olabiliyor. Ürünler için tavsiye edilen dolum yüksekliği aşıldığında böyle bir olayın yaşanma olasılığı artıyor.

Ayrıca kapağa sıkıca oturan TM6 ölçü kabının daha önceki Thermomix® modellerinde kullanılması halinde de bu sorunlar ortaya çıkabiliyor. TM6 ölçü kabı kapağa sıkıca oturduğu için, 95°C veya üzeri sıcaklıklarda pişirme (kaynatma) işlemi sırasında TM6 ölçü kabı yerine her zaman süzgeç kullanılması gerekiyor. Süzgeç cihazın üst bölümüne gevşek olarak oturduğundan, buharı dışarı verebiliyor ve karıştırma kabından gıdaların sıçramasını engelleyebiliyor.

“Rehberli Pişirme” içeriğindeki tarifleri de güncelleyen Vorwerk, ayrıca Thermomix® TM6 için bir yazılım güncellemesi de uygulayarak yaşanabilecek soruna dair bilgiyi cihaz üzerinden tüm müşterilere gösteriyor.

Doğrudan satışa dayalı bir kuruluş olan ve Wuppertal merkezli bir aile şirketi olarak faaliyetlerine devam eden Vorwerk, Thermomix®’in kullanımını olumsuz etkileyebilecek, nadiren rastlanan risk konularını erkenden belirleyebiliyor. Müşterilerine her zaman en yüksek güvenlik standartlarını sunmayı hedefleyen Vorwerk, olumsuz sonuçlar doğmaması adına proaktif ve öngörülü hareket ederek önlem amaçlı uyarılar yayınlıyor.

Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

https://thermomix.vorwerk.com.tr/tr/c/home/hizmetler/thermomix/guvenlik-talimatlar

PAYLAŞ