Geleceğin Koşu Ayakkabısı

Writer: NYX Magazine

Date: 08/09/2022

PAYLAŞ

adidas, teknolojinin son örneği, geleceğin spor ayakkabısı yeni 4DFWD’ı koşucuların beğenisine sunuyor. Bu 4DFWD’ın bu yeni modeli orta taban teknolojisi sayesinde koşucuların ileri yönlü hareketini daha fazla destekleyerek performansına katkı sağlıyor. 

adidas, 18 yıllık sporcu verilerini analiz ederek 4D orta taban teknolojisinin 5 milyon varyasyonunu değerlendirdi ve ortaya geleceğin koşu ayakkabısı yeni 4DFWD çıktı. Koşucuları sadece ileri yönlü harekete sevk eden ise sahip olduğu orta taban teknolojisi. Fiyonk şeklindeki kafes orta taban dikey basıncı yatay bir kuvvete dönüştürerek koşucuların kesintisiz ve yumuşak bir ileri geçişle yalnızca ileri doğru hareket etmelerini sağlıyor. 

4D’nin gücünden yararlanan adidas, bilimsel olarak kanıtlanmış ileri hareket avantajı sunan hassas şekilde ayarlanmış bir orta taban oluşturmak için küresel inovasyon ortağı Carbon’s Digital Light Synthesis ile işbirliği yaptı.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Makine Mühendisliği öğretim görevlileri Anette (Peko) Hosoi, Neil ve Jane Pappalardo şunları söyledi: “İnsanlar koştuğunda, yani ayak yere her çarptığında ileri hareketimiz kesintiye uğrar. Bu da adımlar arasında ince bir dur-kalk hareketine yol açar. Bu kural yeteneğiniz ne olursa olsun tüm koşucular için geçerlidir. MIT Sports Lab’de, bu içsel zorluğun üstesinden gelmek için doğrudan bir çözüm sunan yenilikçi teknolojiler geliştiriyoruz. Yeni 4DFWD tam da bunu yapmak üzere tasarlandı.”

adidas Kıdemli Ürün Müdürü Charlotte Heidmann ise şunları ekledi: “adidas’ta, koşucularımız için mümkün olan en iyi ürünleri yaratmak için her zaman teknoloji ile elimizdeki verileri birbiriyle örtüştürüyoruz. Yeni 4DFWD ile, koşucuları ileriye taşımak için tasarlanmış benzersiz bir performans avantajı kullandık ve kurallara meydan okuyarak imkansızı başardık. Her adımda, adidas 4DFWD’nin orta tabanı, koşu boyunca durdurulamaz yumuşak bir ileri geçiş sağlıyor ve yeni bir taban deneyimi için dikey darbeyi yatay ileri harekete dönüştürüyor.”

Yeni 4DFWD’nin özellikleri:

  • CONTINENTAL™ DIŞ TABAN – Yeni Continental™ dış taban, her türlü hava koşulunda kendinden emin bir koşu için ekstra tutuş sağlıyor.
  • YEPYENİ PRIMEKNIT+ & ÜST BÖLÜM AĞ YAPISI – Ekstra destekleyici ve rahat bir uyum için tamamen yeni Primeknit+ ve özel olarak tasarlanmış ağ gibi saran file üst yapı kullanıldı. Yeni bir entegre topuk dolgusu ile tamamlanan Primeknit+, çorap benzeri bir uyum sunarken, özel olarak tasarlanmış file alanları, koşucuların en çok ihtiyaç duyduğu yerde destek veriyor.
  • RAKİPSİZ KONFOR – 4DFWD orta taban, önceki 4D orta taban nesillerine göre %23 daha fazla yastıklama sağlıyor (4D Run 1.0).
  • Ayakkabı, erkekler için Carbon Cloud White ve Impact Orange yinelemesi ve kadınlar için Gray Five ve Cloud White renk grubu dahil olmak üzere bir dizi renk seçeneğiyle sunuluyor. 

Geleceğin koşu ayakkabısı hakkında daha fazlasını öğrenmek için www.adidas.com/4dfwd-running adresini ziyaret edebilir, #adidas4DFWD ve @adidasrunning kullanarak Instagram, Facebook ve Twitter’daki sohbeti takipte kalabilirsiniz.

PAYLAŞ