Fütüristik bir Vizyon

Writer: NYX Magazine

Date: 16/09/2022

PAYLAŞ

Sicilya ve ikonik siyah temaları, markanın DNA 3.0 konseptini yorumlayan yeni kahramanların rol aldığı bir video oyunu gibi dijital metaverse dünyasında yeniden ele alınıyor. Kahramanların ana özelliği duyusallık. 

Evrim, meta dünyayı anımsatan kumaşların, modern ve teknik malzemelerin seçimi ve kullanımıyla ifade ediliyor. Yanardöner yüzeyler, timsah desenleri, eko kürklü parlak materyaller, lamine kaplamalar ve yeni tip jarseler görsellik açısından uç noktalara taşınan malzeme örneklerini oluşturuyor. 

Proporsiyonlar, hacimler ve çizgiler koleksiyonun önemli unsurlarını oluşturuyor. Koleksiyonda yer alan; ters üçgen çizgiler, oversize orantılarla yorumlanan ve teknik performanslı malzemelerle yeniden tasarlanan klasik ikonik ceketler, yeni hacimler ve geniş vatkalı omuzlarla zenginleşen maskülen stiller dikkat çekiyor. 

Görünümünü ve bireyselliğini güçlendirmek için siyah, kırmızı, metalik gibi cesur tonlarla sıra dışı renk kombinasyonları konusunda farklı duruş sergileyen bir kadın vurgulanıyor. 

Korse, trompe l’oeil (aktarılmak istenen şeyin iki boyutlu bir düzlemde, üç boyutlu olarak algılanmasını sağlayan teknik)  efektiyle siyah ve beyaz tişörtlere uyarlanıyor. Logo desenli veya video oyunlarına özgü sanal atmosferi çağrıştıran çivit mavisi renk kombinasyonlarıyla sunulan eko kürk paltolar kombinleri tamamlıyor. 

Siber dünya, metaverse ve gelecek gibi temalardan ilham alan Stefano Gabbana ve Domenico Dolce modaya yaklaşımlarını tümüyle özgün bir vizyonla güncellerken 80’lerin stillerini yeni mix & match kombinasyonlarla yorumlayarak Dolce & Gabbana imajına daha dinamik ve modern bir bakış açısı kazandırıyor.

PAYLAŞ