Le Cordon Bleu İstanbul 10. yılında Başarılı Mezun ve Öğrencileri ile Gastronomiye Şık Bir Pencere Açtı

Writer: NYX Magazine

Date: 13/11/2022

PAYLAŞ

Dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu olan ve Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde eğitim veren Le Cordon Bleu İstanbul, 10. kuruluş yılını Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro’nun himayesinde Fransız Sarayı’nda kutladı. Mesleki eğitimin yanında sahip oldukları yenilikçi ve girişimci ruhunun mezunlarını sektörde önemli bir yere taşıdığını söyleyen Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Le Cordon Bleu işbirliği ile Özyeğin Üniversitesi’nin sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da başarılı olacak mezun yetiştirilmesini hedefledik. Gerçek iş dünyasının içinde gelişime ve fırsatlara açık bir meslek hayatı sunuyoruz” dedi.

Dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu olan ve Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde eğitim veren Le Cordon Bleu İstanbul, 10. kuruluş yılını kutladı. Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro’nun himayelerinde Fransız Sarayı’nda gerçekleşen lansmana Le Cordon Bleu öğrencilerinin muhteşem tatlarıyla, Vakko ESMOD öğrencilerinin tasarımladığı ve Le Cordon Bleu mezunlarının çikolata çalışmaları ile bezedikleri kıyafetler damgasını vurdu.

Modadan aldığı ilhamla Türkiye’de bir ilke imza attı

Mutfak sanatları, bir çok farklı alana dokunduğu gibi modadan da ilham alıyor ve ilham veriyor. Le Cordon Bleu İstanbul 10. kuruluş yılında Vakko ESMOD iş birliğinde Türkiye’de daha önce yapılmayan özel bir defileye imza attı. Köklü bir Fransız okulunun Türkiye şubesi olan Vakko ESMOD öğrencilerinin dizayn ettiği beş kıyafet, Le Cordon Bleu İstanbul öğrencilerinin tasarladığı çikolatalarla süslenerek konukların beğenisine sunuldu. Le Cordon Bleu Pastane Bölümü Yönetici Eğitmen Şefi Marc Pauquet, Vakko Esmod Moda Akademisi Eğitmenleri Ece Çavuşoğlu ve Yeliz Korur da tasarımlarla ilgili defile öncesi kısa bir bilgilendirme yaptı.

43 farklı ülkeden öğrenciye aşçılığın “şövalye nişanı” verildi

Gelenek ve mükemmellik konusunda 127 yıllık geçmişe sahip Le Cordon Bleu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı İstanbul’da ilk olarak 2012 yılında açtı. Bu 10 yıl boyunca öğrencilere Le Cordon Bleu eğitmen şeflerinden eğitim alma olanağı sundu. Mutfak inceliklerini öğrenmek isteyen herkese açık olan eğitim programında Honduras’tan İran’a, Yeni Zelanda’dan Pakistan’a kadar 43 farklı ülkeden öğrenciye eğitim verildi. Mezun 230 öğrenci Türkiye’de ve birçok farklı ülkede ya kendi işlerini kurdu, ya yüksek lisans ve doktora çalışmalarına başladı ya da değerli yiyecek ve içecek markalarında çalışarak hizmet veriyor. Uygulamalı ve akademik bölümlerden oluşan bu eğitimin sonunda öğrenciler hem üniversite diploması hem de uluslararası saygınlığı olan Le Cordon Bleu sertifikası alarak mezun oldu. 670 öğrencinin katıldığı sertifika programlarında ise, 1838 sertifika verildi

Hervé Magro.

10. yılı kutlamak için sizlerle yeniden birlikte olmak mutluluk verici”

Fransa Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Hervé Magro, lansmanda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Le Cordon Bleu’nün İstanbul töreninde kurdeleyi bundan 10 yıl önce Fransa İstanbul Başkonsolosu olarak kesmiştim. Ne güzel tesadüftür ki, 10. yılını sizlerle kutlamak için bu kez Türkiye Büyükelçisi olarak yeniden İstanbul’a gelmek çok mutluluk verici. Bu başarı öyküsünün 10. yıldönümünde öncelikle eğitimlerini ve bugün en iyi şefler arasına giren öğrencilerini tebrik ederim. Le Cordon Bleu’nün temsil ettikleriyle Özyeğin Üniversitesi’nin değerlerinin örtüştüğünü düşünüyorum. Fransa’nın ve Türkiye’nin daha iyi anlaşması için gösterdiğiniz somut katkıdan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunarım.”

Defne Tüysüzoğlu: “Le Cordon Bleu, Türkiye’de gastronominin sınıf atlaması için bir zemin hazırladı

Le Cordon Bleu’nün Türkiye’ye gelmiş olmasının gastronomide Türkiye’nin sınıf atlaması için bir zemin hazırladığını belirten Defne Ertan Tüysüzoğlu 10. yıla özel yapılan çalışmalar hakkında ise şu bilgileri paylaştı: “10. yılımızda başlattığımız Türk Mutfağı sertifika programımız önemli bir çalışma oldu. İlk mezunlarımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun yanı sıra dünyanın dört bir yanında yaşayan mezunlarımızla genel katılıma açık, ücretsiz çevrimiçi master classlar düzenledik. Yine 10. yıla özel olarak çeşitli mezunlarımızın reçetelerini sosyal medyadan paylaşıyoruz. Bu reçetelerle dijital bir yemek kitabı hazırlıyoruz. 10. yılımızda özellikle gençlerle olan paylaşımları önemsedik. Çeşitli üniversitelerin gastronomi kulüplerine de kampüsümüzde master classlar düzenledik. Sadece kendi öğrencilerimizin değil tüm sektör paydaşlarının eğitimi ve gastronomimizin gelişmesi en önemli misyonumuzdur. “

Mehmet Teoman Alemdar: ‘Le Cordon Bleu lnternational’ın katkıları ile temelde Özyeğin Üniversitesi’nin dönüştürücü, girişimci ve sürdürülebilir eğitim anlayışı çerçevesinde nice başarılı gençler yetiştiriyoruz.’

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Mehmet Teoman Alemdar, Le Cordon Bleu ile iş birliklerinin hikayesini şöyle anlattı: “1997 yılında organize ettiğimiz bir konferans vesilesiyle Le Cordon Bleu Başkanı André Cointreau ile tanıştığımda Türkiye’de bir okul açmayı çok istediğini belirtmişti. Bu arada Le Cordon Bleu’ye farklı kurumlar teklif getirdiler ise de, iş birliğinin gerçekleşmesi mümkün olmadı. Özyeğin Üniversitesi, gastronomi ve mutfak sanatları lisans programı açmaya karar verdiğinde bunun kuvvetli bir uluslararası ortakla yapmayı uygun gördük. Bu çerçevede 15 yıldır Türkiye girmek isteyen Le Cordon Bleu’nün Başkanı Andre Cointreau ile irtibata geçtim. İki yıl süren inşaat, çalışmalar ve hazırlıklar sonucunda Temmuz 2012’de iş birliği anlaşmasını imzalandık. Bu süreçte, Özyeğin Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı mezunlarının başarıları ile, alanında Türkiye’deki en değerli 4 yıllık üniversite eğitim programı oldu. Le Cordon Bleu Sertifika mezunlarımız arasında ise 5 yıldızlı otellerin baş aşçıları, tanınmış pastane ve restoran işletmecileri ve televizyon kanallarında kendi adlarıyla bilinen televizyon programları olanlar bulunuyor. Bundan böyle de nice gençlerimizi Le Cordon Bleu lnternational’ın katkıları ve temelde Özyeğin Üniversitesi’nin dönüştürücü, girişimci ve sürdürülebilir eğitim anlayışı çerçevesinde yetiştirmeye , sektöre kazandırmaya devam edeceğiz. 

Le Cordon Bleu International – Pazarlama Direktörü Alienor Cointreau:

Le Cordon Bleu, Dünyada mükemmellik düzeyi ile tanınan üniversitelerle işbirlikleri yapar”

Le Cordon Bleu İstanbul’un 10. yılını Fransız Sarayında kutlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Le Cordon Bleu Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Alienor Cointreau, eğitimde 127 yılı aşkın zengin tarihleriyle gurur duyduklarını belirtti. Cointreau, Le Cordon Bleu tarihiyle ilgili kısaca şu bilgileri verdi: “1895 yılında kadın gazeteci Marthe Distel tarafından yaratılan Le Cordon Bleu, kadınların, o zamanlar sadece erkeklere ayrılmış bir ortamda mutfak eğitimine erişmelerine, Fransız Mutfağındaki büyük şeflerin bilgi ve tekniklerini öğrenmelerine ön ayak oldu. 127 yıldır uluslararası alanda gelişmeye devam eden Le Cordon Bleu, günümüzde 20’den fazla ülkede 35’den fazla okulda eğitim veriyor. Mükemmelliğin ana hedefleri olduğunu dile getiren Cointreau, “Şeflerimiz dünya yarışmalarına jüri olarak katılır. Mentor ya da eğitmen değillerse çoğu zaman kazanan olurlar. Le Cordon Bleu Mükemmellik düzeyi ile tanınan, Özyeğin Üniversitesi dahil olmak üzere dünyadaki en iyi üniversitelerle işbirlikleri yapar. Le Cordon Bleu ağı, aynı zamanda ulusal mutfakları kutlamak için de bir araçtır. Le Cordon Bleu İstanbul’da da bu yıl 10. yılını kutlamak için Türk mutfağına adanmış bir sertifika programı oluşturuldu. Büyük gastronomiyi, bilgilerini ve özgünlüklerini vurgulamaktan gurur duyuyoruz. Uzman eğitmenlerimizden, ve en büyük elçilerimiz olan öğrencilerimizden aldığımız güç ile Türkiye’de lider olarak tanınmak ve eğitim kalitemizin üst düzey kalması temel hedefimizdir. Le Cordon Bleu ile nice 10 yıllar beraber olmak ve olağanüstü projeler geliştirmek dileğiyle” dedi.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Esra Gençtürk

10. yılımızı kutlamak kalıcı bir etki yarattığımızın göstergesi”

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, yaptığı konuşmada “Girişimci bir araştırma üniversitesi olarak güçlü akademik kadromuz, bilimsel temelli uygulamalı eğitim modelimiz, katma değeri yüksek iş birliklerimiz ve öğrencilerimizin kendilerini mesleki olarak geliştirmesine imkan tanıyan zorunlu iş deneyimi gibi yenilikçi uygulamalarımızın en somut örneklerinden biri Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulumuzun Le Cordon Bleu ile iş birliğidir. Mükemmellik değerimiz, örnek ve öncü inisiyatiflerde bulunmak, yaptığımız her şeyde ihtiyacı üst düzeyde karşılamak ve bir yenilik getirmek. Bugün öğrencilerimiz, mezunlarımız çok farklı ülkelerde hem Özyeğin Üniversitesi ismini hem de Le Cordon Bleu ismini yaşatıyor ve ileriye götürüyor. 10. yılımızı kutlamak da bu kalıcı etkiyi yaratabildiğimizin göstergesi” dedi.

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin:

Yenilikçi ve girişimci ruhumuz mezunlarımızı sektörde önemli bir yere taşıyor 

Mesleki eğitimin yanında sahip oldukları yenilikçi ve girişimci ruhun mezunlarını sektörde önemli bir yere taşıdığını söyleyen Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Özyeğin Üniversitesi’nin sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da başarılı olacak mezun yetiştirilmesini hedefledik. Bu mezunlarla Le Cordon Bleu sertifikalı ve gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden mezunlarımız oluyor. 156 öğrencimiz 19’u Michelin yıldızlı olmak üzere 140 yurt içi, 34 yurt dışı staj yaptı. Hem öğrencilerimiz yurt dışına gidiyor hem de yabancı öğrenciler eğitim almak için bize geliyor. Bu seneki yabancı öğrenci sayımız 179. Öğrencilerimiz çok enteresan çalışmalara da imza atıyor. Örneğin, Starbucks’lara gittiğinizde bizim öğrencilerimizin hazırladığı dört tarifi görebilirsiniz. Gerçek iş dünyasının içinde gelişime ve fırsatlara açık bir meslek hayatı sunuyoruz” dedi.

PAYLAŞ