Şehirde Yaşam

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 30/11/2022

PAYLAŞ

Temmuz ayında 2. yılımızı geride bıraktık. Ama kutlamamızı ertelemek zorunda kalmıştık. Ve sonunda Kasım ayında İstanbul ekibi olarak Galataport Vandal’da çok keyifli bir brunchla kutlamamızı gerçekleştirdik. Bu güzel etkinliğimizi organize eden sevgili Burçin Ölmez Türk’e, moda ve güzellik temelinde pandemi ile hayatımızdaki değişimleri kavrayabilmemiz için sıra dışı sunumu ile bizi heyecanlandıran, farkındalığımızı artıran sevgili Nida Sarı’ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm yazarlarımıza, yapımda ve yayında emeği geçen bütün ekip arkadaşlarıma katkıları için teşekkür ediyorum. Ve son olarak sayıları her geçen gün artan, okuyan, takip eden, paylaşan tüm okurlamıza da bir kez daha çok teşekkür ediyorum.
Birlikte nice yıllara…

İlham Veren Kadınlar: 8

Bu sayıda da sizleri ”İlham Veren Kadınlar”la buluşturmaya devam ediyoruz. Konuklarımız yine birbirinden değerli ve güçlü kadınlar. Adl markası kurucularından Zehra Işık, Urban Care Ceo’su Selen Yorgun Tavit ve Turkish Coffee Lady markası kurucusu Gizem Şalcıgil White. Cengiz Abazoğlu ile yaptığı çalışma ile Türkiye’nin ilk “Tasarımcı & Marka” işbirliğini gerçekleştiren, sonrasında da farklı dönemlerde model&marka, influncer&marka, stil danışmanı&marka gibi bir çok projeyi ilk kez hayata geçirerek, sektörde önemli değişimlere imza atan Adil Işık Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tasarım Ekibi Direktörü Zehra Işık’ın moda dünyasında fark yaratan başarılı çalışmalarını sizinle paylaşak istedik. İngilizce’de anlamı şehre ait, şehirde yaşayan, şehre özgü olan URBAN kelimesinden yola çıkarak, sosyal hayatın içinde olan şehirli kadınlara hitap eden yeni nesil saç bakım ürünlerini yaratan Selen Yorgun Tavit ile 15’e yakın ülkeye ihracat yapma başarısına ulaşan Urban Care markasının serüvenini ve gelecek planlarını konuştuk. Türk kahvesi kültürünü dünyaya tanıtmaya kendini adamış bir gastrodiplomasi uzmanı ve sosyal girişimci Gizem Şalcıgil White ile Turkish Coffee Lady markasının hikayesini keyifle okuyacağınızı düşünüyorum.

Dünyanın neresinde olursa olsun kadınların ilham veren hikayelerine odaklanırken, diğer taraftan şiddet gören, haksızlığa uğrayan kadınların da yanında olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Masha Amini, başı açık olduğu için İran Ahlak Polisi tarafından gözaltına alınan ve dövülerek öldürülen bir genç kız. 16 Eylül’de Tahran’da yaşanan bu elim olayın ardından İran’da başta kadınlar olmak üzere herkes birer Amini olduklarını haykırıyorlar. Otoriter bir şeriat rejimininin kadının özgürlükleri, kendi kararlarını alma hakkı söz konusu olunca nasıl totaliterleşebileceğini, bir kez daha 22 yaşındaki bir genç kızın öldürülmesinin ardından tüm dünya tekrar anlıyor. Saçlarını keserek Amini’nin ölümünü protesto etmeyi bırakmayan İranlı kadınlara , tüm dünyadan kadınlar, erkekler destek veriyorlar. Bu protestolarda her yaştan çok fazla insan, gençler, kadınlar öldürülmeye devam ediyor. Bu zulme ve direnişe kimse sırtını dönemez, dönmemeli.NYXmag olarak İranlı kadınların yanında olduğumuzu da belirtmek istiyorum.

Nyxmag Dergi’de bu sayıda neler var:

Bu sayımızda Aslı Eren Eryıldır, yurt dışı eğitimde doğru karar verme sürecinden bahsederken “Doğru tanıma = doğru analiz = doğru yönlendirme = doğru karar = sonuçta mutlu öğrenci demektir “ denklemine açıklık getiriyor.

Denge köşesindeki yazısıyla Asu Çetin olumsuzdan olumluya dönmenin yolunu gösteriyor bizlere. Destination Anywhere köşesinde gizem ve tarihin iç içe geçip harmanlandığı bir şehre Edinburgh’a , gidiyor ve Aydınlanma Çağı’nın hareketli yaşandığı bölgenin keyfini sürüyoruz Ayça Akad ile birlikte.

Post Büyücüsü’nde İnstagram tarihinde en çok beğeni alan 10 postu paylaşıyor Burçin Yaşar Üner.

Kurallara bağlı, gerçekçi ve istikrarlı bir renk olan kahverengiden bahsediyor Emine Akca Renklerin Öyküsü köşesinde.

Sanatın Gözü’nde Fulden Okumuş Karayel, gerçeklik algımızı sorgulatacak bir sergiye götürüyor bizleri.

Size güzel bir haberimiz var. Bu sayıdan itibaren Manolya Bayer, Gökyüzünün Gizemi köşesinde astroloji ve burç yazıları ile bizimle birlikte olacak.
Ayna’da Nalan Yurttaş’ın, solan yaprakların hakim olduğu güz mevsiminde uygulayabileceğimiz bakım önerileri ve ürün tavsiyeleri olacak. Naşide Sağlam, Kalemler ve Silgiler’de bu sayı Dipten Güneşe hikayesiyle karşınızda.

Nuh’un Gemisi’nde bu sayıda sinemanın modaya bakışını irdelemiş Nuh Cebeci. Modayı ve modacıların hayatını anlatan film tavsiyeleri ile.

Patili Köşe’de tatile gittiğimizde veya bir süre için evden uzak kalmamız gerektiğinde, eğer evcil hayvanımızı beraberimizde götüremiyorsak aklımızın onlarda kalmaması için düşünebileceğimiz bir seçenekten, pet otelden bahsediyor Sevil Balaban.

Song’un Seçkileri’nde, Songül Öztürk’ten BozcaADA’lı olma hali’ni okurken kendinizi serin rüzgarlı adada hissedeceksiniz.

Vizesiz Dünya Köşesinde Suat Özçelebi, 2022 yılı için Seyahat Özgürlüğü bilançosunu paylaşıyor bizimle. Düş Kapanı’nda Şenay Çarkçı’nın Dört Günlük Bir Şey adlı hikayesi var.

Bu sayıda konuk bir yazarımız var. Daha önceki sayılarımızda İlham Veren Kadınlar köşemize konuk olan Şirin Mine Kılıç bu sayımızda 42,195 metrelik bir festivali, maraton deneyimlerini paylaşıyor.

Fit Lezzet’te popüler diyetlerle karşımızda Yeliz Kutlu. Twitterda trend topic olan konuları Yurdagül Aydın’dan okuyoruz.

Röportajlarda makyaj sanatçısı Elif Sezginer, saç tasarımcısı Erkan Uzelli, Diyetisyen Başak İnsel, bilinçaltı uzmanı/ reiki master teacher Lily Lale Yılmaz, mücevher tasarımcısı E.Janset Kılıçtaş ve Psikolog Feyza Bayraktar konuk oluyor dergimize.

Yeni yılın ışıltının hepimizi etkisi altına almasını ve yeni yılda hepimizin yıldızının daha çok parlamasını dileyerek sizleri yeni sayımızla baş başa bırakıyorum.

Sevgilerimle…

PAYLAŞ