Nutella® Kavanozları ile İlham Veren Hediye Fikirleri

Writer: NYX Magazine

Date: 17/12/2022

PAYLAŞ

Mutluluğun Tadı Nutella® ile sevdiklerinize vereceğiniz hediyeyi kendiniz hazırlamaya ne dersiniz? Boş Nutella® kavanozları, birkaç malzeme ve biraz emekle sevdiklerinizi mutlu edecek hediyeler hazırlayabilirsiniz.

Lezzet dolu Nutella® kavanozları boşken bile mutluluk saçıyor, biraz el emeği ve hayal gücüyle keyifli sürprizlere dönüşebiliyor. Nutella® Yeni Yıl Karakterleri, Nutella® Yeni Yıl Dilek Kutusu, Nutella® Yeni Yıl Vazosu, Nutella® Yeni Yıl Ağacı Magnetleri ve Nutella® Mini Yeni Yıl Ağacı Kavanozu hem yeni yıl için sevdiklerinize verebileceğiniz küçük bir hediye seçeneği oluyor hem de evinizi yılbaşına hazırlıyor.

Nutella® Yeni Yıl Karakterleri

Malzemeler

Kapaklarıyla birlikte 3 adet boş Nutella® kavanozu (400 gr)

Kahverengi, beyaz ve kırmızı sprey boya

Oynar göz yapıştırmaları

Kırmızı, turuncu ve siyah keçe parçaları

Simli beyaz kağıt

Simli kırmızı kağıt

4 ahşap çubuk

Siyah düğmeler

Beyaz tüylü kurdele

Beyaz kadife kurdele

1 adet silikon çubuğu

Silikon tabancası 

Pergel

Makas 

Kurşun kalem

Cetvel

Yapılışı 

Birinci kavanozu ve kapağının üst kısmını sprey boya ile kahverengiye, ikinci kavanozu kırmızıya, üçüncü kavanozu beyaza boyayıp kurumalarını bekleyin. Pergel kullanarak kırmızı ve simli beyaz kağıttan 3,7 cm yarıçaplı bir daire kesin. Bunları boyanmamış 2 kapağın üzerine yapıştırın.Beyaz ve kahverengi kavanozun üzerine birer çift göz çıkartması yapıştırın. Keçe parçalarını şu şekilde kesin: Ren geyiğinin burnu için kırmızı keçeden bir daire, siyah keçeden 2,5 x 27 cm yüksekliğinde bir şerit, simli beyaz kağıtta 2,5 x 2,5 cm’lik bir delikten oyulmuş 4×4 cm boyutlarında bir kare, kardan adamın burnu için turuncu keçeden bir üçgen. Keçeden kemeri ortadaki kırmızı kavanozun üzerine (ilmek yapmak için kemerin ortasına kareyi yapıştırınız), geyiğin kırmızı burnunu ve havucu beyaz saksının üzerine yapıştırın. Kardan adamın ağzını yapmak için siyah düğmeleri beyaz kavanozun üzerine yapıştırın. Ren geyiğinin boynuzları için çubukları kesip ardından boyayın, boynuzları takıp kahverengindeki kapak üzerine yapıştırın. Tüylü kurdeleyi kırmızı kapağın etrafına yapıştırın. Beyaz kadife kurdeleyi beyaz kapağın etrafına yapıştırın. Kapakları kapatın. Nutella® karakterleriniz hazır!

Nutella® Yeni Yıl Dilek Kutusu

Malzemeler

Kapağıyla birlikte 1 adet boş Nutella® kavanozu (750 gr)

Küçük kırmızı ve beyaz not kağıtları

Tükenmez kalem

Altın yıldız çıkartmaları

Harf çıkartmaları 

Eni 2 cm, boyu 29 cm olan kırmızı çizgili beyaz kurdele 

9×9 cm simli kare beyaz kağıt

Metal cetvel

Simli kendinden yapışkanlı harfler

Makas

Pergel

Silikon tabancası

Yapılışı

Simli beyaz kağıttan kapak boyutunda, yarıçapı 3,7 cm olan bir daire kesin ve bunu kapağın üzerine yapıştırın. Kapağın ortasında bir yarık açın. Kapağın etrafına kurdeleyi yapıştırıp uzunluğunu keserek ayarlayın. Kavanozun her yerine yıldız yapıştırın. Kapağın üzerine yapışkanlı harfleri kullanarak “Yeni Yıl Dilek Kutusu” yazın. Kavanozu kapatın. Hayallerinizi ve dileklerinizi küçük kağıtlara yazın veya çizin. Kağıtları kavanozun içine atın. Hediyeniz hazır! 

Nutella® Yeni Yıl Vazosu

Malzemeler 

1 adet boş Nutella® kavanozu (750 gr)

Varak yapıştırıcısı

Altın yaprak (veya bakır)

1 adet yumuşak fırça

Beyaz kurdele

Silikon tabancası

Yapılışı

Varak yapıştırıcısını kavanozun dış kısmına, yarısına kadar uygulayın. Kapağın düz kısmını bir kesici yardımıyla kesin ve etrafına yapıştırıcı sürün. Kavanozun üzerine tercih ettiğiniz alana kadar altın yaprağı yerleştirin ve 10 dakika kadar kurumaya bırakın. Altın yaprağı kapağa da yavaşça yerleştirin, fırça ile hafif darbelerle kağıdın şekil almasına yardımcı olun. Fazla kalan altın yaprakları temizlemek için hafifçe sürtün. Kapağı kapatıp kavanozun etrafına bir miktar yapıştırıcı sürün. Beyaz kurdeleyle kaplayın. Artık bu vazoyu yeni yıl çiçeklerinizi koymak için kullanabilirsiniz.

Nutella® Yeni Yıl Ağacı Magnetleri

Malzemeler 

7 adet Nutella®kapağı (750gr) 

3,7 cm çapında daire şeklinde kesilmiş 7 adet en sevdiğiniz fotoğraf

Yapışkanlı şerit mıknatıs

Mavi/yeşil dekupaj kağıdı (Yeni yıl ağacı için)

Kırmızı dekupaj kağıdı

7 adet simli yeşil şerit süs

1 adet simli kırmızı şerit süs

Makas

Pergel

1 adet fırça

Dekupaj tutkalı

Yapılışı

Dekupaj tutkalı kullanarak 7 kapağın tamamının üzerine dekupaj uygulayın. Şerit mıknatıs rulosundan yaklaşık 3 cm’lik 7 parça kesin.Pergel kullanarak fotoğrafları daire şeklinde kesin. Her bir kapağın iç kısmına fotoğrafları yapıştırın. Fotoğrafların etrafına simli şerit süslerini yerleştirin. Fotoğraflarınızı yeni yıl ağacı şeklinde buzdolabınızın üzerinde sergileyin.

Nutella® Mini Yeni Yıl Ağacı Kavanozu

Malzemeler 

1 adet boşNutella® kavanozu 

Tutkal

1 adet boya fırçası

Yeni yıl kaplama kağıdı

Makas

Kahverengi kurdele

Yeni yıl süsleri

Yeni yıl ağacı dalları

Yapılışı

Fırça yardımıyla Nutella® kavanozunun her yerine yapıştırıcı sürün ve kavanozu yeni yıl kaplama kağıdı ile kaplayın. Fazlalıkları kesin. Kavanozun üst kısmına kahverengi kurdeleyi bağlayın. Kurdeleye yeni yıl süsünü geçirin. Kurdeleden bir fiyonk yapın. Yeni yıl ağacı dallarını kavanozun içine yerleştirin.

PAYLAŞ