Yeni Trend: Baget Yüzükle Evlenme Teklifi

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 12/04/2023

PAYLAŞ

Gözde Güner Somuncu / Pazarlama Müdürü / Storks Diamond
Röportaj: Nurgül Eryıldır Günay /[email protected]

1987 yılında İstanbul’da doğdu. Lisede mücevher tasarım eğitimi aldıktan sonra 2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Gemoloji ve Mücevher Tasarım Bölümü’ne girdi. Burada hem mücevher tasarımı hem de üretim eğitimi alma şansı oldu. Hala üniversitede yaptığı takıları hatıra olarak saklıyor. Mezun olduktan sonra yaklaşık 2 yıl yurtdışında yabancı dil eğitimi aldıktan sonra 2008 yılında aile firması olan Storks Diamond’da pazarlama departmanında işe başladı. Mücevher tasarımı ve üretimi yanında, baskı, medya planlama gibi farklı alanlarda da işin inceliklerini sahada öğrenmeye devam ediyor.

Gözde Güner Somuncu ile mücevher tasarımı ve 2023 trendlerini konuştuk.

Storks Diamond hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?

Türkiye’nin ilk mücevher markası Storks, kendine has tasarımlarıyla ve çarpıcı dokunuşları ile mücevher trendine yön veren bir marka… Uluslararası ölçekte Türk markaları arasında pırlantalı mücevher ihracatında lider konumda… Pırlanta yüzük, kolye, bileklik, yanı sıra safir, yakut, zümrüt gibi değerli taşlarla göz alıcı tasarımlar üreten Storks, özel koleksiyonlar ve kişiye özel üretimde de ön plana çıkıyor. Geniş ürün yelpazesi ile erkek koleksiyonunda da iddiasını sürdüren Storks, Türkiye’de 30 mağaza ve 150’yi aşkın satış noktasında yer alırken üretiminin büyük bir kısmını 30’a yakın ülkeye ihraç ediyor.

Mücevher tasarımı konusunda üniversite eğitimi yanında, Kapalıçarşı ustalarından da işin incelikleri konusunda yardım aldınız mı?

Mücevher tasarımı ve üretimi için eğitim aldım, hala da almaya devam ediyorum. Bu mesleği üniversitede tüm aşamalarıyla birlikte öğrenmek bana çok farklı bir bakış açısı sağladı. Aynı zamanda şu anda mücevher tasarımı konusunda çok deneyimli ustalarla bir arada çalışıyoruz. ‘Mücevher Ustası’ mottomuzun hakkını veren ekibimize de bu anlamda çok güveniyorum.

Türkiye’nin ilk mücevher markasının kurucusu olan bir ailede büyümek mesleğinizin gelişimine nasıl bir katkı sağladı?

Babam Ayhan Güner mücevher sektöründe tanınan, iş hayatında disiplinli yapısıyla bilinen biridir. Daima beni destekledi ve daha iyi olmam için zorladı. Bu sektörde başarılı olmamı sağlayan mükemmeliyetçi yapımı babama borçluyum. Piyasayı bu kadar iyi bilen ve sektöründe 40 yıllık tecrübeye sahip bir ismin kızı olmak beni hep daha iyiye doğru yöneltti.

İlk mücevher tasarımınızı ne zaman yaptınız? Yaptığınız tasarımların ürüne dönüşüp, satışı gerçekleşmeye başladığında neler hissettiniz?

Üniversitede hatta lisede de bu eğitimi aldığım için çok küçük yaşlardan itibaren mücevher tasarımının içindeyim. Tasarladığınız ürünün nihai tüketiciye ulaşıp o kişide mutluluğu simgelemesi çok değerli bir haz.

Dünyadaki mücevher trendlerinden de biraz bahseder misiniz? 2023 koleksiyonlarınızda bizi neler bekliyor?

Geçtiğimiz yıllardaki baget trendi devam edecektir. Artık sıklıkla tektaş yerine baget yüzükle evlenme teklifi ediliyor. Bu trende göre günlük tarza uyum sağlayan çok çeşitli baget koleksiyonları hazırlıyoruz. Kadınların yanı sıra erkekler için de çok özel, şık ve maskülen mücevherler tasarlıyoruz. Kadınlarla özdeşleştirilen mücevher tasarımları artık erkeklerin de ilgisini çekiyor. Güçlü parçaların yer aldığı erkek koleksiyonunda da tamamen el işçiliği ile göz alıcı tasarımlar ortaya çıkarıyoruz.

Pırlanta tek taş yüzükler aşkın simgesi haline geldi. İyi bir pırlanta tek taşın taşıdığı özellikler nelerdir?

Evlilik teklifi tektaş ile sonsuzluğun simgesi haline geldi. Pırlanta için en önemlisi pırlantanın değerini belirleyen 4C sınıflandırılmasıdır. Mücevher alışverişlerinden önce mutlaka 4C ve altın ayar bilgileri edinilmelidir. Sadece karşınızdaki danışmanın bilgisine bırakılmamalıdır. En önemlisi mutlaka mücevherde sentetik pırlantaya çok dikkat edilmelidir. Biz firmamız olarak renkli taşlarda da olduğu gibi pırlantalarımızda da daima doğal taş kullanmaktayız. Bir ömür boyu aşkı simgeleyecek olan pırlanta için daima doğal taş tercih edilmelidir.

Storks markasının reklam çalışmaları hakkında da bilgi alabilir miyiz?

Storks markasının dinamizmini yansıtan iletişim çalışmaları kapsamında stili, zarafeti ve duru güzelliği ile dikkat çeken Nesrin Cavadzade ile keyifli bir işbirliğine imza attık. 2023’e güçlü bir başlangıç yaparak bir marka yüzü ile ilerledik. Pırlantalı mücevher çok özel ve kişiye özel bir ürün, buna yakışır özel bir işbirliği oldu. Yenilenen ‘Storks Diamond’ kimliğimizle birlikte daha dinamik bir süreç hedefliyoruz. Yıl içerisinde Cavadzade ile reklam filmimizin devamı gelecek ve 2023 boyunca iletişim stratejilerinde birlikte hareket edeceğiz.

PAYLAŞ