H&M Home’un Kadın Sanatçılarla İşbirliği

Writer: NYX Magazine

Date: 11/04/2023

PAYLAŞ
H&M HOME, Güney Afrikalı sanatçı Lulama Wolf ile ABD’li sanatçı, şair ve yazar Amber Vittoria’nın yer aldığı For the Love of Art iş birliğinin ikinci bölümünü sunmaktan mutluluk duyuyor. Koleksiyonda her sanatçı kendi ürün kapsülünü sunuyor. Lulama Wolf’un parçaları arasında kilim, jakarlı battaniye, üç farklı ebatta püsküllü yastık kılıfları ve el boyaması tabaklar yer alıyor. Amber Vittoria’nın koleksiyon parçaları arasında ise bir kilim, üç farklı boyutta kadife yastık kılıfı, iki farklı boyutta tabak ve kendi imzası olan şiir ve grafiklerden üç poster yer alıyor.
Sanat dünyasını ve iç mekanı ikinci kez bir araya getiren H&M HOME, farklı tarzlara ve kültürlere sahip iki ilham verici kadın yaratıcının sanatsal vizyonuna sahip bir kapsül sunuyor. Sanat, bir evin kişiliğini ve karakterini hayata geçirir ve ister tablo, ister heykel veya başka dekoratif bir parçayla olsun keyif almak için davetkar ve sıcak alanlar yaratır. Sanat ayrıca görüşleri ifade eder ve yeni bakış açıları keşfettiren sohbetler açar.
“H&M HOME’da sanat ve iç tasarım birlikte yol alıyor. Love of Art girişimimizle genç kadın tasarımcılara ek bir platform sağlayarak onları güçlendirmek, hem H&M HOME müşterilerine sanatçıların yetenekleriyle ilham vermesini hem de evlerini bu ürünlerle dekore etmelerini sağlıyor. Bu yeni koleksiyon, modern evler için kalıcı parçalar yaratıyor. Umarız müşterilerimiz de bu koleksiyonu bizim kadar sever.” diyor H&M Home Tasarım Direktörü  Evelina Kravaev-Söderberg.
Güney Afrikalı Lulama Wolf’un sanatı, kazı ve derin pigment tekniklerini kullanan, neo-expressionism ile modern Afrika sanatının kesişiminden türemiştir. Lulama Wolf’un H&M HOME için hazırladığı toprak tonlarındaki püsküllü kilimden ve el boyaması tabaklar tamamen onun sanatını yansıtıyor.
“Çalışmalarımın ve sanatımın geldiğim yeri onurlandıracak şekilde daha fazla insana ulaşmasını ve etkilemesini istediğimi her zaman söylemişimdir. H&M HOME bu işbirliğiyle bunu mümkün kıldı. Bu ev koleksiyonu, benim değer verdiğim kadar insanların da değer vermesini umduğum parçalardan oluşan işlevsel bir küratörlük. Bu global iş birliğinin, işimle yapmaya devam etmek istediğim şeyin bir sembolü olarak yaşamasını gerçekten umuyorum.” diyor Lulama Wolf.
Çok yönlü yaratıcı Amber Vittoria, kadın olmanın önemli noktalarını temsil etmek istiyor. Sanatında soyut formlar, renkli kurdeleler ve neşeli sözler kullanıyor. “H&M HOME ile iş birliğim için inanılmaz derecede heyecanlıyım. Bu koleksiyon sanatla dolu evler, neşe, sevgi ve rahatlama için alanlar yaratıyor ve bu da sanatı evinize getirmenin erişilebilir ve renkli bir yolu.” diyor Amber Vittoria.
PAYLAŞ