Püsküllü Bahar…

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 12/04/2023

PAYLAŞ

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremin yüreğimizde açtığı büyük yara nedeniyle yayınımıza bir süre ara verdik. Bu süre içinde bir yandan yas tutup, diğer yandan tüm enerjimizle depremzelere destek olmaya çalıştık. Depremde hayatını kaybedenlerin acısı, yüreğimize kor gibi düştü. Ne kadar hazırlıksız olduğumuzu bir kez daha görürken, dayanışmanın ne denli önemli olduğunu da yeniden fark ettik. Bundan sonrası için de hepimiz deprem bölgesindeki insanların ”normal” hayata dönüşüne kadar desteğimizi sürdürmeye devam etmeliyiz.

Bu sayıyı hazırlarken çok zorlandık. Hepimiz hala depremin ve sonra yaşananların etkisi altındayız. Ama her sayımızı büyük bir keyifle takip ettiğinizi bildiğimiz siz okurlarımıza karşı da sorumluluk hissediyoruz. Bir yanımız bahar bahçe, bir yanımız kara gece olarak bahar sayımızı herzamank olduğu gibi büyük bir özenle hazırladık.

İlham Veren Kadınlar: 9

”İlham Veren Kadınlar”bölümümüz en sevdiğimiz sayfalarımız arasında. Farklı alanlarda başarılı kadınların hikayelerini ve yaptıklarını okudukça sizlerin de motive olduğunu ve kendi hikayenizi oluşturmak için ilham aldığınızı bilmek bizim için çok sevindirici. Bu sayıda da biribirnden değerli kadınlarımızın hikayelerini sizlerle buluşturuyoruz.

İlk olarak İdea Halkla İlişkiler Ajansı Kurucu Başkanı Şila Gök ile çalışmalarını konuştuk. PR dünyasının renkli ama bir o kadar da yorucu iş sahnesinden, birçok sosyal sorumluluk projesine ve ülkemizin önde gelen kurum ve derneklerinde görev almaya kadar nefes nefese bir hikaye sizi bekliyor…

Ve yine çok başarılı bir kadın, Zümrüt Doyran… Erkek egemen bir sektörde kadının da var olabileceğini kanıtlayan bir başarı hikayesine sahip. Maddi anlamda oldukça rahat çocukluk döneminin ardından, çok genç yaşta evlilik ve hayat mücadelesinin içinde bulur kendini. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni ilk 10 içinde bitirmesinin ardından mobilya sektöründe tecrübe edinir. 2010 yılında otel mobilyaları üretmek üzerine kurduğu Hotelya firması ile şimdi Amerika’dan Filipinler’e birçok ülkeye mobilya ihracatı yapan Zümrüt Doyran’ın başarı hikayesinin size de ilham vereceğini düşünüyorum.

Son olarak Cosmed Markası’nın kurucu CEO’su Deren Öztürk Mataracı‘nın sihirli dünyanın kahramanı olma hayaliyle başlayan hikayesini sizlerle paylaşıyoruz. 16 yaşındayken yaptığı bir Paris seyahatinde başlayan, kozmetik markası yaratma fikri İstanbul’a döndüğünde daha da netleşti. Pazar araştırmaları, ürün çalışmalarıyla geçen 4 yılın sonunda, Türk insanının cildine ve sorunlarına yönelik ürünlerle 2009 yılının Eylül ayında COSMED markası adıyla yola çıktı. Rüyaları, hayalleri gerçekleştirmek… Pürüzsüz ve ışıldayan bir cilt, dökülmeyen ve canlı saçlar, nemli, yumuşacık bir ten… Sağlığın güzelliği, güzelliğin sağlığı ve mutluluğu getirdiği sihirli dünyanın kahramanı olmak istedi ve ve hayaline kavuştu… Devamı ve daha fazlası ”İlham Veren Kadınlar” sayfalarımızda…

NYXmag Dergi’de bu sayıda başka neler var:

Neden Püsküllü Bahar derseniz yanıtını 2023 İlkbahar-Yaz Trend Raporu sayfalarımızda detaylarıyla görebilirsiniz. Trendler hakkında küçük bir bilgi olarak şunları söyleyebilirim. Bu sezon düşük beller ve transparan kumaşlar, biraz seksi bir görünüm isteyenler için ön plana çıkarken, yoğun payetlerle bezenmiş parçalar sezon boyunca tercih edilebilecek. 2022’nin her detayda bolca kullanılan fuşya rengi yerini daha yumuşak, pastel bir pembeye bırakırken, siyah ve kobalt mavisi sezonun sürpriz tonları olacak. Yatak odasından ilham alan gece kıyafetlerinin yanı sıra çantalardan, elbiselere, eteklere kadar her yerde göreceğimiz püsküller de sezonun hitleri arasında… Daha fazlası için NYXmag Dergi’nin İlkbahar 2023 sayısını okumanızı tavsiye ediyorum.

Aslı Eren Eryıldır, Letonya’ da üniversite okumayı düşünenlere rehber olacak bir yazı ile karşımızda.

Modada son yıllarda oldukça popüler olan ve 2023 İlkbahar/ Yaz sezonunda da bolca karşımıza çıkacak olan ”pembe” ile ilgili bilgiler edinmeye hazır mısınız? Emine Akca’nın yazısını okumaya davet ediyoruz sizi.
1001 Gece Masalları’nı hepimiz biliriz. Peki ya 1002. Gece? Sanatın Gözü’nde Fulden Okumuş Karayel, 1002. Geceye yazılan masallara götüren bir sergiyi konu etmiş satırlarında.

Manolya Bayer, Gökyüzünün Gizemi köşesinde 5 Mayıs’ta akrep burcunda gerçekleşecek ay tutulmasına dikkat çekiyor.

Ayna’da Nalan Yurttaş’ın, bahar mevsiminde uygulayabileceğiniz bakım önerileri ve ürün tavsiyeleri olacak.

Patili Köşe’de yaşadığımız büyük felakette, depremde evcil hayvanların nasıl etkilendiğinden ve onları korumak için neler yapabileceğimizden bahsediyor Sevil Balaban.

Kedice köşesinde ise bu sayımızda Maydanoz var.

Song’un Seçkileri’nde, Songül Öztürk bu kez İstanbul Boğazı’nın Avrupa Yakası’nda Beşiktaş’ta 1930’lardan kalma tarihi bir binada hizmet veren Shangri-La Bosphorus, İstanbul’daydı.

Röportajlarda, sektörün önde gelen mücevher markalarından Storks Diamond’un Pazarlama Müdürü Gözde Güner Somuncu ve İtalyan niş parfüm markası Tiziana Terenzi’nin sahipleri Paola ve Tiziana kardeşler konuk oluyor sayfalarımıza…

Ve tabii ki, sezonun en seçkin moda koleksiyonları, ayakkabı çanta trendleri, cildiniz ve saçlarınız için güzellik ve bakım önerileri, ışıltılı mücevherler, sezonun gelinlik modelleri de NYXmag sayfalarında sizleri bekliyor…

Baharın canlandırıcı etkisinin ruhunuzu sardığı bir dönem dileyerek sizleri yeni sayımızla baş başa bırakıyorum.

Sevgilerimle…

PAYLAŞ