Gerçek Anlamda Eşsiz Tasarımlara Sahip Çantalar

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 18/04/2023

PAYLAŞ

Sibel Özer / by Cybelle / Kurucu ve Tasarımcı

Röportaj: Nurgül Eryıldır Günay / [email protected]

Sibel Hanım, okuyucularımız sizi ileri-dönüşüm çalışmalarınız ve Frida Bags markanızdan hatırlayabilirler. Şimdi yepyeni bir çizgide üretmiş olduğunuz çantalarınızla gündemdesiniz: Ekinoks Koleksiyonu… Bu koleksiyon gerçekten de “eşsiz” sözcüğünü karşılayan ürünlerden oluşuyor, çünkü her çantadan sadece bir adet üretiyorsunuz bildiğim kadarıyla.

Doğru, her çanta için yeni ve özgün bir tasarım planlıyorum. Hiçbir çantamdaki renkler ve çizimler  diğerine benzemiyor. Hepsinin tek ortak yanı, tamamının hem günlük hayatta, hem de plajda, deniz kenarında rahatça kullanılabilir olmaları. Stilinizi tamamlamak ve ihtiyaçlarınıza göre seçim yapabilmeniz için Ekinoks Koleksiyonunu oluşturan çantaları 3 farklı boyutta tasarladım.

Çizim ve uygulamalarınız çok ilginç. Kullandığınız teknik nedir tam olarak?

Öncelikle, her zaman doğayla bütünleşik malzemeler kullanmaya büyük özen gösteriyorum. Kullandığım kumaş, ip ve boyaları – tamamiyle insan sağlığına toksik zarar vermeyecek, sağlıklı ürünlerden seçiyorum..

Resim, tufting ve punch tekniklerini birlikte kullanıyorum. Punch nakışı, özel bir iğne ile kumaş üzerine, sonucu 3 boyutlu görünen bir işleme tekniğidir. Tasarımlarımda bazen sadece resim, bazen sadece punch kullanıyorum – bazen de her iki tekniği harmanlıyorum.

Siz hem İstanbul hem de Marmaris’te yaşıyorsunuz.. Bu iki şehrin üretiminize etkileri var mı? Nelerden esinleniyorsunuz?

Olmaz mı?! Tasarımlarıma baktığınızda sıklıkla deniz ve deniz canlılarına rastlayabilirsiniz.. Balıklar, denizyıldızları, mercanlar, anemonlar.. Tabii doğanın diğer canlıları da.. Kelebekler, kuşlar çiçekler.. Tabiat Ana’nın eşsiz tasarımlarından esinlendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim..

Bir de tabii her üretim kendi döneminden önceki yaratı ve tasarımları tanıyıp bilerek  üzerine yeni bir fikir ekleyerek oluşur. Benim de Vasily Kandinsky, Piet Mondrian, Pablo Picasso gibi çok sevdiğim sanatçılardan; kübizm gibi akımlardan etkilenip ürettiğim tasarımlarım var. İlkel mağara çizimleri, Hint veya Meksika halk sanatı desenleri de esin kaynağım olabiliyor.

Çantalarınıza ilgi duyan okurlarımız ürünlerinizi nerede bulabilir?

Çantalarım by Cybelle markasıyla Marmaris ve İstanbul’da çeşitli tasarım mağazalarında satılıyor. İnternet satışıyla da temin edilebiliyor… Şu an hazırlık aşamasında ama çok yakında by Cybelle instagram hesabından da ulaşabileceksiniz.

Son söz olarak bize ne söylemek istersiniz?

Tasarımlarımı, modayı sanatla harmanlayarak tamamen el emeğiyle üretiyorum. Ulaşılabilir bir fiyat çerçevesinde satışa sunuyorum.. Ülke olarak zor ve üzücü bir dönemden geçtik.. İstiyorum ki, ürünlerimin özgünlüğü ve yeganeliği, renklerim, kelebeklerim, çiçeklerimle birleşip çanta kullanıcısına yeni bir yaşam sevinci getirsin..

Teşekkür ederiz.

Benim için de çok keyifli bir sohbet oldu, ben teşekkür ederim.

PAYLAŞ