Çocuklar İçin Eğitim Kitapları

Writer: Sevil Balaban

Date: 10/07/2020

PAYLAŞ

Tudem Tatil Kitabı

Tudem Eğitim’in anasınıfından 1. sınıfa geçen çocuklar ve ilkokul öğrencileri için hazırladığı Tatil Kitabım, çok yönlü içeriğiyle tatili eğlenceye dönüştürüyor.

Anasınıfı Tatil Kitabım, erken dönemde öğrenilen kavram ve bilgileri tekrar etme olanağı sunuyor. Yaz tatili boyunca çocukları eğlendirirken 1. sınıfa hazırlıyor.

1.2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan Tudem Tatil Kitabım ise bilim ve teknolojiden yaratıcı yazmaya, sayıların dünyasından gezelim görelim sayfalarına kadar sunduğu zengin içerikle dikkat çekiyor. ‘Etkin Okuma” bölümüyle öğrencilerin okuma alışkanlığını desteklerken, ”Yaratıcı Yazma” bölümüyle yazma yeteneğini geliştiriyor. 

Cesur Ol Kendin Ol

Arden Yayıncılık’tan yeni çıkan kitap, çok az metinle, basit, kısa cümlelerle, hayata, varoluşa dair önemli ipuçları ortaya koyuyor, okurlarını farklılıklarla barışık olmaya, büyük hayaller kurmaya, cesarete davet ediyor.


Her çocuk karanlıkta parlayan bir yıldız… Işığını, enerjisini çevreye yansıtmasına, daha da önemlisi kendi içini aydınlatmasına olanak sağlamak, bunun için onu yüreklendirmek gerekiyor.

Bu kitap çocuklara ve yetişkinlere, “Hayal kurmaktan, doğrusu neyse dile getirmekten ve kendiniz gibi olmaktan sakın vazgeçmeyin” diyor.

Bu minik kitap istendiğinde adeta bir sessiz kitap gibi de okunabiliyor. Sayfalarda gezinirken hayal gücünü kışkırtan canlı betimlemeler üzerinden farklı kavramları özgürce tartışabilirsiniz.

Sofi Göklerde

Küçük Sofi’nin korkmadığı şey yok. Farelerden gölgelere, gök gürültüsünden kedilere her şey ödünü koparır. Karanlıkta kilere indiğinde ürperen, at arabasına bindiğinde titreyen bu ürkek kız, ne zaman yüksek bir ses duysa, çığlığı basar. Yaşadığı köyde korkaklığıyla tanınan Sofi, kaderine dönüşmesinden çekindiği bu durumdan pek hoşnut görünmese de, endişelerine bir türlü söz geçiremez.

Günlerden bir gün yakınlarındaki kasabaya bir panayır gelir. Fillerin, sihirbazların, dansçıların, akrobatların ve daha pek çok olağanüstü şeyin boy gösterdiği bu cümbüşün yıldızı ise göz kamaştırıcı bir sıcak hava balonudur. Köy ahalisi koşa koşa panayıra giderken Sofi, korkularıyla, köyde bir başına kalır. Herkes gibi Sofi de bu balonu görmek için can atsa da, kasabaya kadar gidip tanımadığı insan kalabalığına karışmaktan çekinir. Ta ki cesaretini toplamayı başarıp, yola düşene değin…

Kitap, yıllarca içinde büyüttüğü korkuları ve endişeleri gökyüzünün engin maviliklerine salıveren küçük bir kız çocuğunun büyük cesaret öyküsünü sayfalarına taşırken, hayalleri gerçek kılabilmenin yolunun asla pes etmemekten geçtiğini hatırlatıyor.

PAYLAŞ