IKEA 80. Yıl Dönümünü ‘Birlikte Daha İyi Bir Geleceğe’ Mottosuyla Kutluyor

Writer: NYX Magazine

Date: 31/07/2023

PAYLAŞ

28 Temmuz 1943 tarihinde, o zamanlar 17 yaşında olan Ingvar Kamprad tarafından, İsveç’in Småland bölgesindeki küçük Älmhult kasabasında kurulan IKEA, bugün, girişimci ruhun, mütevaziliğin, yenilikçiliğin, yaratıcılığın ve daima olumlu bakış açısıyla ilerlemenin benimsendiği 80 yılını kutluyor. 

IKEA, 1943 yılında genç bir girişimci olan Ingvar Kamprad tarafından, siparişlerin bisikletle teslim edildiği küçük bir postayla satış işletmesi olarak faaliyete geçti. IKEA, bugün 62 ülkede 462 müşteri temas noktası, yıllık 700 milyon fiziksel müşteri ziyareti, 2,6 milyar internet sitesi ziyareti ve 20 milyon mobil kullanıcısıyla yolculuğuna devam ediyor. Dünya genelinde 231.000 çalışandan oluşan ekibiyle çoğunluk için ‘daha iyi bir günlük yaşam yaratmak’ vizyonuyla ilerliyor. 

Inter IKEA Group CEO’su Jon Abrahamsson Ring, “Son 80 yılda, birçok evin ve yaşamın bir parçası olma ayrıcalığına sahip olduk. Bu rolü, alçakgönüllülükle önümüzdeki yıllarda da sürdürmek istiyoruz. Çalışma arkadaşlarımız, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz, iş ortaklarımız ve destekçilerimiz olmadan IKEA, bugün bulunduğu yerde olamazdı. Hep birlikte başardık. Bugün de bu başarıları hep birlikte kutluyoruz. Her birine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

80 yıllık inovasyon geçmişi, ikonik ürünleri, ev dekorasyonu çözümleri ve geleceğe dair sunduğu katkı ile benzersiz bir mirasa sahip bulunan IKEA, bundan sonra da bu yolda ilerleyerek insan ve çevre konusunda da önemli adımlar atmayı vaad ediyor. 

80. yıla özel koleksiyon: Nytillverkad

 
 IKEA ekibi, tasarımın 80. yılını kutlamak için, IKEA’nın favori tasarımlarını yeniden keşfetmek üzere arşivlerine geri döndü. Bu ikonik ürünler, Nytillverkad adlı koleksiyonda canlı, neşeli renkler ve yeni malzemelerle yeniden tasarlandı. Geçmişten esinlenerek, zamansız parçalara dönüşen bu özel koleksiyonun, Türkiye’de sonbahar döneminde satışa sunulması hedefleniyor. 

PAYLAŞ