Yaratıcı İç Mekanlar İçin Birçok Farklı Ton

Writer: NYX Magazine

Date: 30/09/2023

PAYLAŞ

Kıyafetlerimizden evlerimize kadar, kendimizi çevrelediğimiz renkler, kim olduğumuzun ve nasıl hissetmek istediğimizin bir yansımasıdır. Herhangi bir renk seçtiğimizde yaratıcılığımızı harekete geçirerek fikirlerimizi ve duygularımızı ifadelere dönüştürüyoruz – aslında sanat yapıyoruz.

Jotun bu sene “TUVAL” koleksiyonu ile herkesin içindeki sanatçıya sesleniyor. Evlerine yaratıcılıklarını yansıtmak isteyen herkese ilham verecek bu koleksiyon, Jotun Global Renk Uzmanı Lisbeth Larsen ve Jotun renk teknolojisi laboratuvarı tarafından bu sene özel olarak tasarlanan 10 yeni renk ile birlikte toplamda 23 renkten oluşuyor.

Her yıl, Lisbeth Larsen ve Jotun’un renk uzmanlarından oluşan global renk ekibi, dünyanın farklı bölgelerindeki toplumların yaşam tarzlarını gözlemliyor ve ilham alıyor. Jotun yeni gelişen trendleri ve kültürel değişimleri modern yaşamla kusursuz uyuşan birer renk paletine dönüştürüyor.

“Konu kendimizi yansıtmaya geldiğinde, renkler elimizdeki en güçlü araçlardır. Farkında olmasak bile, hepimiz fikirlerle doluyuz, bazen sadece onları ifade etme cesaretini bulmamız gerekiyor. TUVAL renk koleksiyonumuz, Jotun’un insanlara bu cesareti verme şekli; herkesin, derinlerde bir yerde, birer sanatçı olduğunun kanıtı.” 

– Lisbeth Larsen, Jotun Global Renk Uzmanı                

İç mekanlar için ferah ve yenilikçi bir renk paleti

TUVAL renk koleksiyonunun styling çalışmaları Oslo’daki Kråkvik & D’Orazio stüdyosu tarafından özenle hazırlandı. Her bir görsel, ilgi çekici renk kombinasyonları ve kontrastlar ile huzuru, doğallığı ve sakinliği yansıtıyor.

Jotun, sakinleştiren ve rahatlatan renk trendinin yükselişine TUVAL renk koleksiyonuyla yanıt veriyor. Doğadan ilham alan yeşillerle birlikte; meditatif gökyüzü ve açık deniz tonlarını çağrıştıran taze maviler ve yumuşak griler içeriyor. Kahverengi ve bej tonları toprakla bağımızı kuvvetlendirirken, sarı ve altın tonları ortamı bir tutam neşe ile canlandırıyor. 

Jotun’un 2024 renkleri:

JOTUN  1376 Mist – yumuşak grimsi beyaz tonu

JOTUN  12075 Soothing Beige – yumuşak bej tonu

JOTUN  12290 Antwerp Beige – yumuşak bej tonu*

JOTUN  12291 Soft Brown – yumuşak altın kahverengi tonu*

JOTUN  1632 Rock Sugar – altın kahverengi tonu

JOTUN  9925 Fahm – nötr, soğuk gri tonu

JOTUN  12078 Comfort Grey – yumuşak gri tonu

JOTUN  12077 Sheer Grey – açık gri-bej tonu

JOTUN  5081 Silver Moon – soğuk mavimsi-gri tonu

JOTUN  4947 True Blue – taze bir mavi tonu*

JOTUN  9918 Classic White – nötr beyaz tonu

JOTUN  20218 Healing Lavender – yumuşak mor tonu*

JOTUN  2300 Deep Soil – yumuşak kızıl kahverengi tonu

JOTUN  2224 Indi Pink – altın pembe tonu*

JOTUN  20217 Muted Coral – altın mercan tonu*

JOTUN  1622 Reflection – yumuşak grimsi beyaz tonu

JOTUN  1775 Fresh Pasta – pastel sarı tonu

JOTUN  7386 Pistachio – taze, sarımsı yeşil tonu

JOTUN  7685 Subtle Green – yumuşak yeşil tonu*

JOTUN  7686 Mindful Green – yumuşak yeşil tonu*

JOTUN  8583 Earthy Yellow – yumuşak sarı tonu*

JOTUN  0288 Limon Küfü – yeşilimsi sarı tonu

JOTUN  8493 Green Tea – altın yeşil tonu

Renk sanatı ve bilimi

Jotun, insanları yaratıcılıklarını özgürce dışa vurup renklerle kendilerini anlatmaya cesaretlendirirken, TUVAL renk koleksiyonuyla aynı zamanda ilham verici iç mekan fotoğraflarındaki renk kombinasyonlarıyla onlara rehberlik ediyor. Renk teorisine dayanan, yüzyıllardır sanatçılara ve tasarımcılara yol gösteren prensiplerle hazırlanan bu koleksiyon, uyumlu renk aileleri ve tamamlayıcı kontrastları anlayabilmek için bir kılavuz sunuyor.

2024 Renk Koleksiyonu’ndaki her bölüm, okuyucuların gösterilen renk kombinasyonlarını ve seçilen tonların mantığını anlamalarına yardımcı olan kullanışlı bir renk çemberiyle birlikte sunuluyor.

Farklı odalarda birbirine yakın renkler seçerek bütünleşmiş bir mekan yaratın, birbiriyle zıt renkler seçerek heyecan ve merak oluşturun veya farklı renklerin eşit yoğunlukta tonlarını seçerek birbiriyle uyumlu mekanlar yaratın – siz bir sanatçısınız, eviniz de sizin tuvaliniz.

PAYLAŞ