Güzellik İçsel Güzelliği de Destekleyen Bir Yolculuktur

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 02/11/2023

PAYLAŞ

Nilüfer Şener / Beauty&More Kurucusu / CEO

Röportaj: Nurgül Eryıldır Günay / [email protected]

Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden “Onur Öğrencisi” olarak mezun olduktan sonra kariyerine aile şirketinde devam etti. Eğitimi sırasında “Ticaretin Profesyonellerini” yetiştiren bir akademide uzun dönem girişimcilik ve liderlik eğitimleri aldı. Aynı zamanda pek çok prestijli üniversitenin sayısız eğitim programını da başarı ile tamamladı. Üniversite yıllarında, merkezi Polonya/Varşova’da bulunan, Doğu Avrupa’nın en büyük sanayi üreticilerinden biriyle 19 yaşında iş anlaşması imzalayarak ilk uluslararası iş tecrübesini edindi. Pazar araştırması, ithalat ve ihracat süreç yönetimleri ile pazarlama ve satış alanlarında yöneticilik yaptı. Tüm bunları üniversitede yaptığı için mezun olduktan sonra iş hayatının dinamiğine alışmak onun için hiç zor olmadı.

Lisans eğitimim sonrasında; MBA masterını da bitirdikten sonra bir işletmenin ihtiyaç duyabileceği her alanda tecrübesini ilerletti. Ardından, merkezi İsviçre’de bulunan dünyanın en prestijli gemstone akademisinde “Coloured Gem Professional” ve “Advanced Gemstones” eğitimini tamamladı.

35 yıldır FMCG alanında faaliyet gösteren 80’i aşkın ülkeye ihracat yapan; Rotterdam, Dubai ve New York’da şirketleri bulunan Enkay Trade’in üst düzey yöneticisi ve ortağı olarak görev almayı sürdürüyor. Aynı zamanda; Enkay Trade çatısı altında kurulan FMCG ürün portalında, kendi markasına yer edinmek isteyen satıcıların dünyaya ürünlerini tanıtım imkânı sunan Fmcgstore.com’un kurucusu. Enkay Trade, kozmetik, kişisel bakım, temizlik, gıda ve içecek kategorilerinde dünyanın en güçlü global oyuncularından biri konumunda faaliyetlerini sürdürmekte.

Nilüfer Şener ile Beauty&More tarafından ülkemizde ilk kez geliştirilen “Gemstone Therapy” serisinin
yıllar süren Ar-Ge ve laboratuvar süreçlerini ve serideki ürünlerin özelliklerini konuştuk.

Gemstone terapisi nedir ve cilt bakımında nasıl kullanılır?

Gemstone Therapy konsepti, güzellik ve cilt bakımın sadece dışarıdan görünen bir yüzey olmadığını anlatıyor. Değerli taşların holistik etkilerini cilt bakım formüllerimizle birleştirerek, insanı hem fiziksel hem de içsel olarak olumlu etkilemeyi hedefledim. Çünkü güzellik, sadece cilt derinliklerinden yansıyan bir parlaklık değil, ruhun da bir yansımasıdır. Gemstone Therapy, güzelliği sadece cilt bakımıyla sınırlı kalmaktan çıkararak, insanın içsel güzelliğini de destekleyen bir yolculuğa dönüştürüyor. Bu yaklaşım, markamı yaratırken benim en büyük ilham kaynağım ve marka misyonum oldu.

Değerli taşlar, modern kozmetikte cilt üzerinde oldukça etkili olduğu kabul edilen mineraller içeriyor. Taşların içeriğinde yer alan mineraller; cilde canlılık katarken cildi ışıltılı bir görünüme kavuşturuyor. Minerallerin vücudumuzun tamamında cilt yolu ile emilebilir olması da bütünsel bir bakım sağlıyor. Mineral taşların bozulma risklerinin olmaması ise taşlara olan güveni daha da artırıyor. Markamızda değerli taşların mineral zenginliklerini ve spiritüel enerjilerini cilt bakımı deneyimine dahil ederek holistik bir yaklaşım sunuyoruz. Ametist, safir ve amber gibi değerli taşların tozlarını kullanarak, cildinizi hem fiziksel hem de duygusal düzeyde beslemeyi hedefliyoruz.

Ametist taşı, içsel huzur ve dengeyi teşvik eden bir enerjiye sahiptir. Ametist tozunu içeren ürünlerimiz, cildinizi sakinleştirirken stresin olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Safir taşı, cildi besleyici ve canlandırıcı özellikleri ile bilinir. Safir tozu içeren ürünlerimiz, cildinizi beslerken parlaklık kazandırmaya yardımcı olabilir ve cildin doğal yenilenme süreçlerini destekleyebilir. Amber, antik çağlardan beri güzellik ve koruma sembolü olarak kullanılmıştır. Amber tozunun antioksidan özellikleri, cildinizi dış etkenlerden kaynaklanan zararlara karşı koruma altına alabilir ve yaşlanma etkilerini hafifletmeye yardımcı olabilir.

Holistik bakış açımızla, değerli taşların mineral içeriklerini ve enerjilerini cilt bakım rutininize dahil etmenin, içsel ve dışsal güzellik arasındaki dengeyi sağlamada yardımcı olabileceğine inanıyoruz.

Farklı bir cilt bakım markası yaratma fikri nasıl oluştu, nasıl hayata geçti?

Hikayemiz, güzelliğe farklı bir bakış açısıyla yaklaşmamız ve dünyayı tüketilecek bir yer olarak değil, çok değerli bir kaynak olarak görmemizle başladı. Bu konuda bir şeyler yapmamız gerektiğini fark ederek yeni bir cilt bakımı vizyonunu hayata geçirmeye karar verdik. İşim gereği sürekli dünyadaki seminer, fuar ve heyet ziyaretlerinde bulunup hem sektördeki gelişmeleri takip ediyor hem de kendi tecrübelerimi bu organizasyonlardaki diğer katılımcılarla paylaşarak ahenk yaratıp değer üretiyoruz. Pandemi öncesinde yine bir yurt dışı gezisinde, dünyanın en prestijli fuarlarından birinde gezerken bir yanda tüm cazibesi ve parlaklığı ile bana göz kırpan, duvarlarında Nefertiti’nin doğal taşlarla harmanlanmış görsellerinin olduğu ve mineral bakımından son derece zengin değerli taşların yer aldığı, enerjisi ile beni kendine çeken bir stand ve hemen yanında da cilt bakım rutinlerimizin vazgeçilmezleri olan pek çok çeşit ve ölçüde cilt serumlarının olduğu diğer bir stand…

Gemstone konusu zaten yıllardır beni cazibesi ile büyüleyen, asaleti ile cezbeden, mineral zenginliği ile de kendinden emin kılan bir şekilde aklımda dururken beynimde çakan şimşeklerin bir tesadüften ibaret olmadığı su götürmez bir gerçekti. Yıllardır aklımda olan bir fikir sanki o anda şekle bürünmüştü; “Ya bu iki ürün yan yana gelirse?” “Değerli taşların içeriğindeki zengin mineralleri; başarısı ispatlanmış cilt bakım formüllerinde kullanmak ve cilt yolu ile emilimini sağlamak…” fikir çok özgün ve heyecan vericiydi; yıllardır bu projeyi hazırlıyormuşum gibi hissettim. Tüm seri o anda gözümde canlandı. Türkiye’de ve dünyada böyle bir konseptin denenmemiş olması heyecanımı daha da artırdı; hikayemiz işte tam da bu şekilde başlamış oldu.

Beauty&More cilt bakım ürünleri değerli taş minaralleri içeriğiyle ön plana çıkıyor. Ürün geliştirme sürecini sizden dinlemek istiyoruz. Taş seçimleri için kriterleriniz neler oldu?

Türkiye ve dünyada 35 yılı aşkın tecrübesi bulunan Enkay Şirketler Grubu tarafından yüzde yüz yerli sermayeyle desteklenen Beauty&More, 2023’te kozmetik sektörüne çok hızlı bir giriş yaptı diyebiliriz. Markamızın arkasında Enkay Şirketler Grubu gibi bir devin yer alması yeni bir marka olmamıza rağmen yatırımlarımızda bizlere büyük bir güven ve destek sağladı.

Uzun yıllardır AR-GE ekibimizin çalışmaları sonucunda özenle seçtiğimiz değerli taşları etkin formüllerle birleştirerek cilt bakım ürünleri kategorisinde son derece etkili, kullanıcıyı doğrudan sonuca ulaştıracak etkili bir seri oluşturduk. Peta Vegan onaylı, farklı cilt tipleri için özel olarak geliştirilmiş ve içeriğinde değerli doğal taşların güçlü mineralleri ve termal su kullanarak mineral bakımından zengin bir içerik oluşturup aynı zamanda dünyayı sadece tüketilecek bir yer olarak değil aynı zamanda çok değerli bir kaynak olarak görme anlayışımız ile doğadan gelen mucizeleri cildimize emilim yolu ile kazandırarak sürdürülebilir bir dünya görüşümüz olduğunu da ilkemiz haline getirdiğimizi söylemek istiyorum.

Değerli taşların kozmetik formülleri ile birleştirilerek nihai ürün haline getirilmesi fikri tam anlamıyla bir yolculuktu; birçok farklı ülkede, yüzlerce farklı bölge ve kültürlerdeki kişisel bakım süreç, beklenti ve motivasyonlarını inceledik. Edindiğimiz bu kıymetli bilgi havuzunu çok değer verdiğimiz müşterilerimizin içgörüleri ile harmanlayarak ürünlerimizi sadece cildimize fayda sağlayacak bir kişisel bakım ürünü olarak değil; aynı zamanda ruhumuzu dinginleştiren, iç dünyamıza ışık tutan, bizi huzurlu hissettiren ve mevcut dünyevi koşulların oluşturduğu yoğun ve bitmeyen streslerden arındıran bir formülasyon bulmak için yıllar süren Ar-Ge ve laboratuvar süreçlerinden sonra mutlu sona ulaştık. Her bir değerli taş kullanıldığı kozmetik ürününe kendi karakterini de verir, çünkü her bir taş kendi özünde benzersiz bir mineral içeriğe sahiptir. Modern kozmetikte değerli taşlar cilt üzerinde oldukça etkisi olduğu bilinen minerallerdir. Minerallerin vücudumuzun tamamında cilt yolu ile emilebilir olması bize bütünsel bir bakım sağlar. Mineral taşların bozulma risklerinin olmaması da taşlara olan güvenimizi daha da kalıcı kılmaktadır.

Serimizi oluştururken; her bir değerli taşın özel olarak seçilip, “formüle uygun taş değil de taşa uygun formül” oluşturma prensibi ile hareket ettiğimizi belirtmek ve dünyanın bize sunmuş olduğu zenginliklerin cildimizde de ruhumuzda da en üst seviyede etkisini gösterebilmek için uzun yıllardır çalıştığımızı bilmenizi isteriz. Artık parmağımıza, bileklerimize, boynumuza taktığımız; masalarımızda ve evimizin güzel köşelerinde enerjisini aldığımız ve bizi “en değerli” hissettiren bu değerli taşların mucizevi özelliklerini cildimiz ile tanıştırmanın vakti geldi.

Son derece inovatif ürünlerden bahsediyoruz. Değerli taş mineralleri ciltte nasıl bir etki yaratıyor? Ürünleriniz hakkında daha detaylı bilgi verir misiniz?

Gemstone Therapy” serisi ile premium ürün segmentinde bulunan Beauty&More markasının ürün yelpazesinde; zenginleştirilmiş içerikleri ile farklı cilt tipleri ve problemlerine göre oluşturulmuş tüm cilt tipleri için yüz temizleme serileri, lekeli ve akneye eğilimli ciltler için aydınlatıcı ve gözenek sıkılaştırıcı serumlar, olgun, mat ve yaşlanma belirtileri gösteren ciltler için Retinol ve Vita-C serum, tüm cildinizi nemlendirerek peeling etkisi sağlayan el, ayak ve vücut peelingi ve bunların ötesinde DD krem formunda formüle edilmiş, cildinize renk eşitliği sağlayan leke karşıtı  yüzde 100 mineral içerikli güneş kremi  gibi nitelikli ürünler bulunuyor.

Markamızın değerli taş temelli cilt bakım serisi, farklı cilt ihtiyaçlarını hedef alarak holistik bir yaklaşım sunuyor. Ametist, safir ve amberin benzersiz mineral içerikleri ve enerjileri, cilt sağlığını desteklemek için özenle seçilmiş ürünlerimizde bir araya geliyor.

Hangi yaş grupları için hangi cilt bakım ürünlerini öneriyorsunuz?

Ametist Clean, Safir Cure ve Amber Care serileri hem değerli taşların mineral zenginliklerini hem de enerjisel etkilerini cilt bakımınıza entegre ederek 3C prensibine (Clean, Cure, Care) uygun bir yaklaşım sunmaktadır.

Ametist Clean – Temizleme Serisi: Ametist taşı, cilt temizleme ürünlerimizde özenle kullanılarak, cildinizi hem fiziksel hem de enerjisel olarak temizlemeye yardımcı olur. Ametist Clean serisi, cildinizi arındırırken aynı zamanda zihinsel stresi azaltmayı hedefler. Ametist taşının huzur veren enerjisi, cildinizin temizliğini desteklerken içsel dengeyi sağlamayı amaçlar.

Safir Cure – Tedavi Serisi: Safir taşının iyileştirici özellikleri, Safir Cure serimizde ön plandadır. Safir Cure, cildinizi hem mineral açıdan zenginleştirirken hem de cildinizin enerjisel dengelemesine katkıda bulunur. Safir taşı, akneli ciltleri iyileştirmeye yardımcı olabilecek anti-enflamatuar özellikleri içerisinde bulundurmaktadır. Bu seri, cildinizi tedavi etmeye ve enerjisel olarak dengelemeye odaklanır.

Amber Care – Yaşlanma Karşıtı Serisi: Amber taşının besleyici ve yenileyici özellikleri, Amber Care serimizde güçlü bir şekilde hissedilir. Bu seri, cildinizin hem fiziksel olarak bakımını yaparken hem de enerjisel olarak yenilenmesini hedefler. Amber taşı, yaşlanma karşıtı özelliklere sahip ve cildin doğal yenilenme süreçlerini destekler. Amber Care serisi, cildinizi beslemeye, yenilemeye ve enerjisel olarak canlandırmaya yardımcı olur.

Markamızın değerli taş temelli cilt bakım serisi 3C (Clean-Cure-Care) prensibi sayesinde cilt bakımınızı kapsamlı ve holistik bir şekilde ele alırken içsel ve dışsal güzellik arasındaki dengenin yakalanmasını da sağlıyor.

Kırışıklıkları azaltma, lekeleri giderme ve cilt tonunu düzeltme gibi özel cilt sorunlarına yönelik ürünleriniz var mı?

Amber Care serimizde, amber taşının besleyici ve yenileyici özellikleri, güçlü bir şekilde hissediliyor. Amber taşı, yaşlanma karşıtı özelliklere sahip ve cildin doğal yenilenme süreçlerini destekliyor. Amber Care serisi, cildinizi beslemeye, yenilemeye ve enerjisel olarak canlandırmaya yardımcı olmak için geliştirildi.

25 yaşından itibaren cildimizde kolajen sentezi azalmaya, yıkımı da artmaya başlar. Buna bağlı olarak ciltte elastikiyet kaybı ve kırışıklık görünümü oluşur. “Beauty More Amber Eternal Youth” içeriğindeki retinol ile cilt altındaki kolajen üretimini tetikler, cilde dolgunluk ve elastikiyet kazandırır. Ciltte oluşan geniş gözeneklerin görünümünü azaltır, peptid kompleksi sayesinde cildi kurutmaz. Amber taşının ciltte inflamasyonu yatıştırma özelliği sayesinde akneleri azaltır. Lactobacillus Ferment, Bacillus Ferment ile cildin doğal mikrobiyotasını dengelemeye yardımcı olur.

Amber Helios SPF 50+ DD %100 Mineral Filtreli Güneş Kremi’, yüksek koruma faktörüyle cildi güneşin zararlı ışınlarından korurken, cildin renk tonunu da eşitliyor. Ürün özelliği gereği suya dayanıklı olması ve terleme ile dağılmaması sebebiyle uzun süreli koruma sağlıyor.

Günümüzde kadınlar kadar erkekler de bakımlı olmaya özen gösteriyor. Kadın ve erkekler aynı cilt bakım ürünlerini kullanabilir mi?

Cilt bakımının, günümüzde hem kadınlar hem de erkekler için büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Temel cilt bakım ürünleri cinsiyetten bağımsızdır ve her iki cinsiyet için de kullanılabilir. Cilt temizleyicileri, ciltte biriken kir, yağ ve makyajı temizlemek için kullanılır ve cilt tipine uygun seçilebilir. Nemlendiriciler cildin nem dengesini korur ve cildin sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Güneş koruyucular ise cilt kanseri riskini azaltmak ve cilt yaşlanmasını önlemek için gereklidir.

Cilt bakım ürünleri nasıl daha sürdürülebilir ve çevre dostu hale getirilebilir?

İlk olarak, ürün ambalajlarının minimize edilmesi ve geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanılması ambalaj atığını azaltabilir. Bu, çevresel etkileri azaltmanın temel bir yoludur. Ayrıca, ürünlerin üretiminde çevreye zarar veren kimyasalların kullanımını sınırlamak veya tamamen ortadan kaldırmak, sürdürülebilirliği artırır. Ayrıca, ürünlerin hammaddelerini doğal kaynaklardan ve adil ticaret prensiplerine uygun olarak tedarik etmek, sürdürülebilir cilt bakımının önemli bir bileşenidir.

Tüketici taleplerini karşılayan, cilt bakımını etkili ve çevre dostu hale getiren ürünler geliştirmek, sürdürülebilirliği destekleyen bir yaklaşımı temsil eder. Sürdürülebilirlikle ilgili belgelere sahip markaları tercih etmek de çevre dostu ürünleri daha kolay tanımanıza yardımcı olur.

Son olarak gelecek günlerde Beauty&More markasının güneş koruma ya da saç bakım ürünleri gibi yeni ürünlerini de raflarda görecek miyiz?

Güneş koruma ürünümüz, gecikmeli de olsa kısa süre önce raflardaki yerini aldı.

‘Amber Helios SPF 50+ DD %100 Mineral Filtreli Güneş Kremi’, yüksek koruma faktörüyle cildi güneşin zararlı ışınlarından korurken, cildin renk tonunu da eşitliyor. Ürün özelliği gereği suya dayanıklı olması ve terleme ile dağılmaması sebebiyle uzun süreli koruma sağlıyor. Değerli Amber taşının mineralleri ile özel olarak formüle edilmiş Beauty&More DD Cream özellikli Güneş Koruyucu Krem, tek ton ve pürüzsüz bir cilt görünümü sunuyor. Mineral koruyucu filtre ile güneşin zararlı etkilerinden cildinizin korunmasına yardımcı olurken, içerisinde yer alan E vitamini cilt bariyerinizi desteklemeye yardımcı oluyor. Yağlı ve parlak bir görünüm bırakmadan cildi nemlendiren krem, tüm cilt tonlarına uygun.

Saç bakım ürünleri için ise Ar-Ge çalışmalarımız devam etmekte.

PAYLAŞ