Görkemli Fiyonklar, Mikro Şortlar…

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 03/11/2023

PAYLAŞ

Bir yandan trençkotlar, botlar, çizmeler gardroplarda yavaş yavaş öne çıkmaya hazırlanırken, diğer yandan mikro kısa şortlar, mikro sütyenler, gösterişli kurdeleler, tüyler podyumlardan caddelere inecek. Nida Sarı ile birlikte hazırladığımız Sonbahar/Kış trendlerinde detaylı olarak göreceğiniz gibi görkemli bir sezon bizi bekliyor.

H&M, büyük beğeni toplayan tasarımcı işbirliği serisine, ışıltılı ve yüksek enerjili bir koleksiyon daha eklemek için Rabanne ile bir araya geldi. Rabanne markasının kurucusu Paco Rabanne’ın fütüristik koleksiyonlarından ilham alan koleksiyon, 2013’ten bu yana Rabanne’ın kreatif direktörlüğünü üstlenen Julien Dossena tarafından, ikonlaşmış parçaların güncel esintilerle birleştirilmesi ile yeniden yorumlandı. Metal, kalıplanmış özel maddeler ve kâğıtları kullanarak, eşsiz terziliğiyle yarattığı koleksiyonları ile sınırları aşan Paco Rabanne, 1960’larda ikonik hale gelen eşsiz metalik örgü elbiseleriyle moda’da gösteriş algısını elleriyle yazdı. Günümüzde Rabanne, H&M için hazırladığı bu özel koleksiyon ile çağdaş ve retro esintili olan marka stilini yeni bir boyuta taşıyor. H&M kreatif danışmanı Ann-Sofie Johansson ve Rabanne’ın kreatif direktörü Julien Dossena ile bu özel işbirliğini ve koleksiyonun detaylarını konuştuk.

Beauty&More markasının hikayesi güzelliğe farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak ve dünyayı tüketilecek bir yer olarak değil, çok değerli bir kaynak olarak gören yaklaşımla başladı. Bu konuda bir şeyler yapmak gerektiğini fark ederek yeni bir cilt bakımı vizyonunu hayata geçirmeye karar veren Nilüfer Şener ile Beauty&More tarafından ülkemizde ilk kez geliştirilen “Gemstone Therapy” serisinin yıllar süren Ar-Ge ve laboratuvar süreçlerini ve serideki ürünlerin özelliklerini konuştuk. Röportaj sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Türkiye’deki en genç pırlanta uzmanı Elif Begüm Polat ile Be.Gem mücevher markasını ve koleksiyonlarının detayları da yine röportaj sayfalarımızda sizlerle…

Ses sistemleri konusunda dünya lideri markalardan biri olan Bang & Olufsen en ikonik tasarımlarından biri olan Beosound A9 için “Art of the A9” projesi ile dünyanın birçok ülkesindeki heyecan verici tasarımcılarla bir araya geldi. Eşsiz projeye Türkiye’de de vizyoner tasarımcılar Erdem Akan ve Deniz Salaçin Erciyas, tasarımları ile katkıda bulundular. Tasarımlarını Beosound A9’un dairesel tuvaline uygulayan Erdem Akan ve Deniz Salaçin Erciyas, bu eşsiz hoparlörü birer sanat eseri olarak yeniden yorumladı. Sanatçılarımızla “Art of the A9” projesini konuştuk.

İran’da “baskı altındaki kadınlar için gösterdiği mücadele” ve “herkes için insan hakları ve özgürlükleri teşvik etme” çabası nedeniyle ödediği büyük bedel ve özverisi için, Nobel Barış Ödülü’nün bu yılki sahibi olan İranlı insan hakları aktivisti Nergis Muhammedi’yi gösterdiği cesaret ve çaba için tüm kalbimle tebrik ediyorum…

Cumhuriyetimizin 100. yılına tanıklık etmek, 100. yılını kutlamak tarifi imkansız bir mutluluk.
Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimizin 100. yılının coşkusu ve al bayrağımızın üzerindeki ay yıldızımızın ışıltısı ile sonsuza kadar Cumhuriyet dileklerimin ardından sizi yeni sayımızla başbaşa bırakıyorum.

Sevgilerimle…

İlham Veren Kadınlar: 11

Ve her zamanki gibi sizleri ”İlham Veren Kadınlar”la buluşturmaya devam ediyoruz. Konuklarımız yine birbirinden değerli ve güçlü kadınlar. Kuruluşundan bugüne 2000’i aşkın şirkete hizmet vermiş, yılda 1500’ün üzerinde etkinliğe imza atmış. 1000 lokal ve global konuşmacıdan oluşan portföyü ile İstanbul ve Londra ofislerinde Türkiye, Avrupa ve MEA bölgesi öncelikli olmak üzere hizmet veren Speaker Agency’nin Kurucu Ortağı ve Küratör’ü Esin Kasa ve Türkiye’den dünyanın 161 ülkesine yayılan ve adımları bağışa çeviren ilk sağlık uygulaması olan Help Steps’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Gözde Venedik ile çalışmalarını ve ilham veren hikayelerini konuştuk.

Happily Ever Abroad köşesinde Aslı Eren Eryıldır, yurt dışında eğitim almamıza engel olan vize retlerinin nedenleri konusunu ele alıyor.

Denge köşesinde Asu Çetin, elimizde olan veya olmayan sebeplerden dolayı yaşadığımız iniş çıkışların oluşturduğu duygularla başa çıkmanın yollarından bahsediyor.

Destination Anywhere köşesinde Ayça Akad, Gana seyahatini paylaşıyor bizimle.

Bu sayımızdan itibaren Günce Özçelebi, Stilin Güncesi köşesinde “kendine özgü olan” kendi stilini yansıtan ve modaya yön veren, kimi zaman hak ettiği ilgiyi görmeyen, harika tasarımları ve koleksiyonları paylaşacak.

Sanatın Gözü’nde Fulden Karayel Okumuş, sanat dünyasına yön veren güçlü kadınlarla tanıştırıyor bizi.

Manolya Bayer, Gökyüzünün Gizemi köşesinde doğduğunuz an 12 burç ve gök cisimlerinin hareketleri ile oluşturulan doğum haritanızın, hayatınızı nasıl etkilediğinden bahsediyor.

Ayna’da Nalan Yurttaş’ın, sonbaharda uygulayabileceğiniz bakım önerileri ve ürün tavsiyelerini okuyabilirsiniz.

Bu sayımızda Nida Sarı “Fashion & Beauty Addicted” isimli köşesinde Paris, Milano, New York Moda haftalarında podyumlara yansıyan Sonbahar / Kış 2023 trendlerini aktarıyor.

Sevil Balaban Patili Köşe’de kedi ve köpeklerin yememesi gereken yiyeceklerden bahsediyor.

Song’un Seçkileri’nde, Songül Öztürk Pizza Emirgan’da İtalyan lezzetleri ile
buluşmaya davet ediyor bizi.

Vizesiz Dünya köşesinde O.Suat Özçelebi, Schengen Vizesi’nin nasıl artık bir vize
meselesi değil, kırılan yurttaşlık onuru meselesine dönüştüğünü anlatıyor.

Şenay Çarkçı’nın Düş Kapanı köşesinde Gölge Oyunu var.

Röportajlarda, Türkiye’deki en genç pırlanta uzmanı Elif Begüm Polat, Beauty&More kurucusu Nilüfer Şener ve Beosound A9 için özel bir sanat projesi kapsamında Deniz Salaçin Erciyas ve Erdem Akan sayfalarımıza konuk oluyor.

Ayrıca Rabanne&H&M işbirliği kapsamında Rabanne kreatif direktörü Julien Dossena ve H&M kreatif danışmanı Ann-Sofie Johansson ile bu özel işbirliğinin detaylarını içeren röportajımızı da kaçırmayın.

İlham Veren Kadınlar’da Speaker Agency Kurucu Ortağı Esin Kasa ve Help Steps Kurucu Ortağı Gözde Venedik başarı dolu kariyerlerini ve ilham veren hikayelerini paylaşıyor bizimle.

Keyifli okumalar diliyorum…

PAYLAŞ