Yaz sonu Bakımları

Writer: Nalan Yurttaş

Date: 05/10/2020

PAYLAŞ

Merhaba,
Dergimizin ilk sayısına gösterdiğiniz yoğun ilgi ve harika, pozitif geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederek AYNA adını verdiğim köşemi yazmaya başlamak istiyorum.
Pamuk Prenses masalındaki kötü cadı bile “Ayna ayna, söyle bana en güzel kim bu dünyada?” diye aynasına sorarak güne başlıyormuş… 😊
Biz de herkes gibi sabahları kalktığımızda ilk iş aynaya bakıyoruz değil mi? İşte o sırada lütfen gülümseyelim, kendimize hak ettiğimiz değeri verelim, biz kendimize değer vermezsek başkalarından nasıl bekleriz?
Kendine hep hatırlat ki, hayat sana ne yaşatırsa yaşatsın 3 şeyden vazgeçme;
Kendin olmaktan, iyi olmaktan ve nefes aldığın her saniye için mutlu olmaya çalışmaktan…
W.Shakespeare ne güzel özetlemiş; “Pozitif düşüneceksin, hayata sımsıkı sarılacaksın, işinden kafanı kaldırıp sevdiklerinle vakit geçireceksin. Sev ki hücrelerin yenilensin ve sana iyi enerji vermeyen hiç kimse ile de birlikte olma.”
Sararmış yaprakların habercisi olan sonbahara hadi bu motto ile başlayalım, yeni kararlar alalım ve hayata geçirelim.
Enerjimizi temizleyerek hayatımıza ışık ve sevgi getirmek için olumsuza takılıp kalmak yerine olumluyu hayal edelim. Güzellikleri daha kolay kendinize çektiğinizi fark edeceksiniz…
Ruhumuzu parlattıktan sonra şimdi cildimizi ve saçlarımızı parlatma ve bakım yapma zamanı…
Yaz aylarından çıkıp sonbahara girdiğimiz şu günlerde cildimizin nem dengesini korumak için mutlaka, SU İÇELİM…
Günde 2 litre su içmezsek yaptığımız cilt ve saç bakımlarından da tam performans alamayız.

Şimdi sizlerle yaz aylarından çıkarken güneşe maruz kalmış ve dökülmeye başlamış saçlarımız için; dökülmeyi önleyecek çok başarılı bir doğal destek tarifi paylaşacağım:

Saç Dökülmesini Önleyecek Doğal Destek Tarifi

Malzemeler:

– 1/2 olgun avokado

– 2 adet bıldırcın yumurtası

– 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı

– 1 çorba kaşığı Buğday yağı

– 1 çorba kaşığı Ceviz yağı
Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın, saçlarınıza sürün ve en az 2 saat bekletin. Daha sonra yıkayın. Haftada bir kez bu bakımı uygularsanız saç dökülmenizdeki azalmayı gün geçtikçe fark edeceksiniz.

Saçlarımızın bakımını yaptık ve sıra yaz aylarında kuruyan cildimizi kışa hazırlamaya geldi. Doğal bir peeling yapalım, yüzümüzü ölü derilerden arındıralım ve tazeleyelim, gençleştirelim… 😊

Kuruyan Cildimizi Arındıracak Doğal Peeling Tarif

Malzemeler:

– 1 kahve fincanı öğütülmüş yeşil mercimek (aktarda çektirebilirsiniz)

– 1 adet limon suyu

– 1 çorba kaşığı bal,


Yapılışı: Malzemeleri karıştırıp göz kenarları hariç tüm yüzünüze sürün, 15 dakika bekletip, ovarak çıkarın ve ılık su ile durulayın. Bu uygulamayı ayda 2 kez yapabilirsiniz.


Şimdi sıra kullandığım ve etkili sonuçlar aldığım ürün tavsiyelerimde. Pandemi nedeniyle sonbahar aylarında da maske kullanacağımız için, özellikle göz makyajına ağırlık vermek istiyorum.

Kullandığım ve etkili sonuçlar aldığım ürün tavsiyelerim:

Shiseido Micrıliner Ink Eyeliner / Ödüllü bir göz kalemi

24 saate kadar dayanan mat renkli zengin pigmentlere sahip mikro ince uçlu bir göz kalemi olup, sahip olduğu özel formül ile cildin sıcaklığına tepki veriyor ve uygulama sırasında renk inanılmaz bir hassasiyetle mürekkep benzeri bir dokuya dönüşüyor ve lekelenme ve dağılma yapmıyor. Üstelik dermatolojik olarak da uygun.

Maybelline New York, The Nudes Far Paleti

Ve ikinci olarak sonbahara uygun; Maybelline New York The Nudes far paleti. 12 adet kahve ve bronz ton içeren bu far paleti ile çok sayıda göz makyajı görünümü elde edebilirsiniz. Paletin içinde çift taraflı uygulama aplikatörü de var.

Deborah Dangerous Curves Maskara

Ve sıra geldi çok severek kullandığım bir maskarayı size tavsiye etmeye; Kirpiklerimi kaşıma değdirecek bir maskara arıyorum derseniz Deborah Dangerous Curves maskaranın kavisli fırçası ve yoğun pigmentiyle en düz kirpikler bile hacimli ve simsiyah… Mutlaka deneyin derim…🙂

PAYLAŞ