Tiziana Terenzi’den Türkiye’ye İki Hediye

Writer: NYX Magazine

Date: 17/11/2023

PAYLAŞ

İtalyan niş parfüm markası Tiziana Terenzi, bu coğrafyada lüksün tarihini kutlayan, Beymen’e özel iki yeni parfümüyle sahnede: Karşınızda “Ephesos” ve “Tughra”

Ünlü İtalyan niş parfümlerinin yaratıcıları Tiziana Terenzi ve Paolo Terenzi, Beymen’in 50. yılını kutlamak için özel olarak Türkiye topraklarının hikayesini taşıyan iki parfüm tasarladı.  Türkiye’ye ve Beymen’e özel, tüm dünyada sadece Beymen mağazalarında satışa sunulan iki eşsiz parfüm Ephesos ve Tughra, kültürümüzün ve tarihimizin izlerini taşıyor.

İlhamını Türkiye topraklarından alan, tamamıyla benzersiz eserler olan parfümlerin şişeleri el yapımı ve değerli malzemelerle süslendi. Kokuların içindeki her bir notadan şişe ve kapak üzerindeki tasarım çizgilerine kadar her detay, Türkiye siluetini hatırlatmayı amaçlıyor.

Ephesos, adını taşıyan efsanevi antik şehrin özünü yakalayan, ilgi çekici ve baştan çıkarıcı bir parfüm. Modern Türkiye’nin kıyısında yer alan, Anadolu’nun en büyük şehirlerinden biri olan Efes antik kentinin güzelliğinden ve görkeminden esinleniyor. Özgün bir meyve ve çiçek buketiyle oldukça romantik bir yolculuk sunuyor.

Tiziana ve Paolo Terenzi’nin Ayasofya ve Topkapı Sarayı ziyaretlerinde tanıştıkları, sultanın imzasını ve söz verişini ifade eden tuğra, ikiliye ilham oldu. Osmanlı kültürünün zarafetinden ve gizeminden esinlenen Tughra, odunsu ve baharatlı aromatik notalar arasında güçlü ve ateşli bir denge sunuyor. 

Her iki parfümü de tasarlayan, İtalyan parfüm evinin sahibi Tiziana Terenzi ve Paolo Terenzi kardeşler. Kökleri 15. yüzyıla dayanan, mucit ve sanatçı ruhlu bir ailenin parçası, nesilden nesile aktarılan mesleğin üçüncü kuşağı Terenzi kardeşler, “Anadolu’nun binlerce yıllık tarihine ve zengin kültürüne saygı duruşu niteliğinde iki parfüm tasarlamak büyük bir onur. Bu özel parfümler yoğun duygusuyla ruhunuzu beslerken, her kullanışınızda tıpkı bir nazar boncuğu gibi sizi koruyup, size şans getirecek.” diyor.

KOKU AİLESİ: Çiçeksi, Meyveli

ÜST NOTALAR: Brezilya Çarkıfelek Meyvesi, Sorrento Limonu, Siyah Frenk Üzümü, Meksika’dan Sümbülteber ve Calabria Bergamotu

ORTA NOTALAR: Türk Gülü, Dolomit Dağları’ndan Böğürtlen Yaprakları, Romagna’dan Şeftali, Seylan’dan Tarçın, Tayland’dan Ylang Ylang, İtalyan Ahududu

ALT NOTALAR: Madagaskar Vanilyası, Avustralya Sandal Ağacı, Haiti Vetiveri, Toskana Meşesi, Misk ve Ambergris

KOKU AİLESİ: Odunsu, Baharatlı, Oryantal

ÜST NOTALAR: Amerikan Kadife Çiçeği, Alba’dan Muskat, Afrika’dan Buhur, Etiyopya’dan Mür, Türk Tütsü Ağacı

ORTA NOTALAR: Kamboçya’dan Oud, Hindistan’dan Oud, Laos’dan Oud, İtalyan Lavantası, Sicilya Safranı

ALT NOTALAR: Hindistan’dan Kırmızı Paçuli, Tahiti Vetiveri, Brezilya Guaiac Ağacı, Misk ve Ambergris

Extrait de Parfum 100 ml – 18.880 TL

PAYLAŞ