Soğuğun Işıltısını Hissedin

Writer: Günce Özçelebi

Date: 25/12/2023

PAYLAŞ

Benim en sevdiğin mevsim olan kış geldi ve yumuşacık kazaklar, kalın kabanlar dolaplara geri döndü. Yeni yıl hazırlıkları yapıldı, evler, sokaklar süslendi. Bence yılın en güzel zamanlarından biri.
Kış, yeni yılla birlikte başlangıçların mevsimidir.
Hadi o zaman bizde bu me vsim dolabımızı baştan yaratalım. Bu kış hem üşümeyeyim hem de tarz sahibi görüneyim diyenler hiç paniğe kapılmasın ben size teker teker anlatacağım.

O zaman ilk olarak üstlerden başlayalım. Bu mevsim yakalı ve boğazlı bluzlar en yakın arkadaşınız olacak. Boğazlı bluzlar ya da gömlekler kat kat giyinirken kazağınızın altından mükemmel görünecektir. Yani alabileceğiniz kadar fazla renkte uzun kollu boğazlı bluz alın. Benim her zaman söylediğim gibi herkesin
dolabında bir tane hafif oversized “Oxford” görünümlü dediğimiz beyaz gömlek kışın da outfitlerinizi tamamlayacak.
Kaşmir veya yün kırmızı kazağınızın içine giyip yakaları ve gömleğin altı biraz gözükecek gibi çıkarırsanız harika olur. Bil Blass’ın dediği gibi “Şüphe duyduğunda, kırmızı giyin.” Bu outfitin altına da rahat olmak istiyorsanız siyah bir tayt veya daha şık bir look için dar soluk siyah bir jean çok yakışacaktır.

Kazaklarda Doğal Tonlar
Kazaklara gelirsek konuşacak çok şeyimiz var. Soğuk havalar için hafif büyük beden doğal tonlarda boğazlı bir kazak kış için tam bir basic. Bu kazakla bütün kombinlerinizi tamamlayabilir ve tam olarak “üstüne at, çık” rahatlığı sağlayabilirsiniz. Daha sıcak veya kapalı alanda bir etkinlik için şu an çok trend olan bir ürün, omuzu a çık kazaklar. Bu kazağı kırmızı yün bir eteğin üstüne giyip, altına da siyah kilotlu çor apla tam bir yeni yıl görünümü yaratabilirsiniz. Şu aralar başka bir trend de triko kazak elbiseler. Gün içinde triko elbisenizin içine bir gömlek ve altına da ekose desenli ya da siyah bir kilotlu çor ap çok güzel bir look olacaktır.

Yılbaşı Partilerinin Fenomeni
Altlara gelirsek bu sezon düşük bel soluk siyah rengi bol paça bir pantolon bütün mevsim sizin kurtarıcınız olacaktır. Bu pantolonu herhangi bir bluzun altına giyebilirsiniz.

Yılbaşı partisi mi var gümüş ya da altın pullu bluzünüzün altına, arkadaşlarla kahve içmeye mi gideceksiniz omzu açık kazağınızın altına işe, okula her yere giyebilirsiniz. Bu bahsettiklerimi biraz daha fazla efor harcamış gibi gözükmek için siyah deri bol paça pantolonunuza da uyarla yabilirsiniz.

Biraz da etek konuşalım. Yılbaşı partilerinin fenomeni olacak o altın/gümüş pullu etek. Çok geç olmadan
bence siz de bir tane kapın. Onun dışında örgü ekru v eya kırmızı bir etek bu mevsim hem sıcak tutar hem de çok tatlı durur.

Rüya Ayakkabı Givenchy Boots
“Peki ayakkabılar?“ dediğinizi duyar gibiyim. Bu sezon bütün interneti sarsan ve çoğu kızın rüya ayakkabısı haline gelen biricik “Shark Lock Givenchy Boots”. Farklı farklı renklerde gelen bu deri tozluklu çizmeler herkesin istek listesine girmeyi başardı. Biraz çarpıcı olmak isteyenler için de Givenchy yapay elmaslı modelini çıkardı ve kesinlikle göz alıcı bir parça. Bu yılbaşı kendinizi biraz şımartmak istiyorsanız bu ayakkabı güzel bir fikir olabilir.

Daha rahat bir seçenek için hem kışın hem sonbaharın favorisi UGG’lar. Bu ayakkabı çok rahat ve casual bir görünüm veriyor kombininize. Bu kış “Clean Girl” olmak istiyorsanız outfit lerinizi UGG’lar çok iyi tamamlayacaktır.

Suni Kürk Kabanlar Geri Döndü
Şimdi de hepinizin beklediği konu. Palto ve montlar. Tiktok’ta trend olmasıyla başlayan bizi eskilere götüren bir trend gün yüzüne çıktı ve şu an bütün markaların kış koleksiyonunda var. Suni kürk kabanlar. Beyaz/gri renklerinde olan bu pofuduk kabanlar “Slavic Winter” trendiyle başladı. Siz de bu trende katılmak istiyorsanız suni kürk şapkalar veya paltolarla görünümlerinizi tamamlayabilirsiniz. Renk
seçenekleri de mevcut.

Atkılarda Sezonun Rengi Kırmızı
Son olarak da aksesuar konuşalım. Kış diyince akla ilk atkılar, eldivenler ve bereler gelir. Ekstra pofuduk bir atkı sizi iyice ısıtır ve outfitinizi çok iyi tamamlar. Atkılarda şu an en trend renkler ekru, gri ve sezonun rengi kırmızı. Görünümünüze bir renk katmak için kırmızı bir atkı çok uygun. Takılara gelirsek eskiden birinin yaptığını görsem bayağı yargılayacağım ama yavaş yavaş benim de ısındığım altın gümüş birleşimi. Son zamanlarda hem altın hem gümüş kolyelerin birlikte kullanımı hoşuma gitmeye başladı ve güzel bir alternatif haline geldi. Görünümünüz size biraz sıradan geldiyse altın ve gümüş bilezik, yüzük ve kolyeler çok iyi bir çözüm. Coco Chanel’in dediği gibi “Bir kadını kadın yapan ya da işaretle yen aksesuarlardır.”
Bence bir kombin düzgün aksesuarlarla süslenirse bambaşka bir seviyeye gelebilir. Sonuçta bir yılbaşı ağacı süslemesi olmadan bir hiç.
Umarım hepinizin kışı ve yılbaşı gecesi çok güzel geçer. 2024’de görüşmek üzere, modayla kalın.

PAYLAŞ