Kendi Özgünlüğünüzü Koruyun

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 25/12/2023

PAYLAŞ

Oktay Tangur / Otantic Pharma / Kurucu Ortak

Röportaj: Nurgül Eryıldır Günay / [email protected]

Otantic Pharma güzellik ve cilt bakımını sadece dış görünümle sınırlandırmıyor, kültürler arasındaki farklılıkları anlayarak saygı gösteriyor. Bu bakış açısı benimsedikleri kalite, etkinlik,özgünlük ve sorumluluk ilkelerinin temelini oluşturuyor. Sloganı “Keep your own authenticity” (Kendi özgünlüğünüzü koruyun) ile her bireyin benzersiz güzelliğini ve kendine has özelliklerini ön plana çıkarmayı hedefliyor. Ürünlerini, en son teknolojiler ve bilimsel araştırmalarla oluşturularak, müşterilerine güvenebilecekleri etkili çözümler sunmayı amaçlıyor. Hassas ciltler için dermatolojik olarak test edilmiş, güvenli ve etkili ürünler sunuyor ve sürdürülebilirlik ilkesini benimseyerek çevresel etkileri azaltmaya odaklanıyor. Müşterilerine, ürünlerde kullanılan malzemelerin kaynağı konusunda şeffaf bilgiler sunarak daha bilinçli tercihler yapmalarına katkı sağlıyor. Güzellik yolculuğunuzda size eşlik ederek en iyisini sunmayı amaçlayan Otantic Pharma Kurucu Ortağı Oktay Tangur ile markanın ürün gruplarını ve özelliklerini konuştuk.

Otantic Pharma’nın kuruluş hikayesini anlatır mısınız?

Profesyonel kariyerlerini kozmetik sektöründe uzun yıllar boyunca, sektörün global lider firmalarında üst düzey pozisyonlarda hizmet vererek tamamlayan 6 arkadaş olarak, Otantic Pharma’yı hayata geçirdik. Kariyerlerimiz boyunca edindiğimiz bilgi ve deneyim, bize cilt bakım sektöründe uluslararası arenada radikal ve yenilikçi bir değişim gerekliliğini net bir şekilde gösterdi. Bu noktada, modanın, bilimin ve teknolojinin en yeni trendlerinin bir araya getirildiği, aynı zamanda sosyal sorumluluğun ve toplumsal bilincin iş süreçlerinin ayrılmaz bir parçası olduğu bir yaklaşımın cilt bakım sektöründe yankı uyandıracağına inandık. Ve bu vizyonla yola çıktık.

Otantic Pharma olarak vizyonumuz, kısa sürede sektörün lokomotif firmalarından biri olmak; sadece
ülkemizde değil, uluslararası arenada da cilt bakımı ve kozmetik sektöründe fark yaratan, yenilikçi ve
sürdürülebilir çözümlerle tanınan bir marka haline gelmek.

Misyonumuz ise, cilt bakımını yeniden tanımlamak; doğanın sunduğu muazzam gücü, bilimsel ve
inovatif formüllerle harmanlayarak, tüketicilere cilt sorunlarına karşı etkili, hızlı ve yenilikçi çözümler
sunmak oldu. Hedefimiz, insanlara kendilerini daha iyi hissettirecek ve en iyi şekilde görünmelerini
sağlayacak çözümleri sunmak.

Son zamanlarda hangi cilt bakımı trendleri öne çıktı? Hangi tür ürünler veya içerikler daha fazla ilgi görüyor?

Son zamanlarda cilt bakımında gözlemlediğimiz birkaç önemli trend var. Öncelikle, kişiselleştirilmiş cilt bakımı giderek daha fazla popülerlik kazanıyor. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, cilt analiz uygulamaları ve yapay zeka destekli öneri sistemleri sayesinde tüketiciler, cilt tipi, ihtiyaçları ve hedefleri dikkate alınarak özel olarak tasarlanmış ürünleri tercih etmeye başladı. Bu, her bireyin cilt bakım rutinini daha etkili bir şekilde yönetebilmesine olanak tanıyor.

Ürün içeriği açısından, son dönemde doğal ve sürdürülebilir içeriklerin talebi arttı. Tüketiciler, ürünlerin içeriğini dikkatlice inceleyerek kimyasal içeriklerden uzak durma ve doğal kaynaklardan elde edilen bileşenleri içeren ürünleri tercih etme eğilimindeler. Aynı zamanda anti-aging ve yaşlanma karşıtı ürünlerde, özellikle peptitler ve antioksidanlar gibi yüksek teknoloji içeriklerine olan ilgi de artıyor.

Çoklu işlevlere sahip ürünleri tercih ediyorlar, bu da zamanlarını ve maliyetlerini daha etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı oluyor. Örneğin, nemlendirici ve güneş koruyucu içeren kombinasyon ürünler, bu çeşitlilik talebinin bir yansıması. Otantic Pharma olarak, bu trendlere paralel bir yaklaşım benimsiyoruz.

Cilt bakımını yeniden tanımlıyoruz gibi çok iddialı bir söylemle sektöre giriş yaptınız. Otantic Pharma çatısı altındaki markalarınız ve ürün gruplarınızı paylaşır mısınız?

Cilt bakımında öncü markalarımız Woo Skin Expert Academy, Everyday Beauty ve Acqua Perfection ile kültürler, ihtiyaçlar ve gelenekler arasındaki tüm farklılıkları anlayarak ve saygı göstererek, kalite, etkinlik, özgünlük ve sorumluluk açısından en iyi güzellik deneyimini sunmayı hedefliyoruz. Üç farklı marka altında yüz bakımı, vücut bakımı ve güneş bakımı kategorilerinde 28 adet ürün portföyüne sahibiz. Tüm ürünlerimiz dermatologlar, fitoterapistler, eczacılar ve kimyagerlerden oluşan bir heyet tarafından geliştirildi ve uzun süre formülasyon çalışmaları gerçekleştirildi.

Woo Skin Expert Academy, moleküler güzellik kavramını merkezine alarak etkili ve hemen fark edilen sonuçlar arayanlar için özel bir koleksiyona sahip. Temel prensibi “moleküler güzellik” olan Woo, yüksek konsantreli serumlar, doğru dozda en güçlü molekülleri içerir ve cilt sorunlarına hedef odaklı sonuçlar vaat eder. İnce kırışıklıklardan derinlemesine nemlendirmeye, mat ciltlerden gözenek problemlerine pigmentasyon ve koyu leke sorunlarına kadar her türlü ihtiyaca yönelik özel ürünler sunar ve estetik dermatolojide kullanılan moleküller ve bitkisel özlerin gücüne inanır.

Acqua Perfection ise doğal ve temiz içerik felsefesi ile yüksek konsantrasyonlu ürünler sunar.
Serum odaklı ürünleri, yüksek konsantrasyonlu formülleri ile cilt sorunlarına somut sonuçlar
sağlayarak fark yaratır. Suyun ve bilimin eşsiz uyumu ile doğanın güçlü doğal içerikleriyle, etkili yüksek konsantrasyondaki özlerin birleşimi ile somut sonuçlara odaklanır.

Everyday Beauty ise, genç ciltlere yönelik çok yönlü bir bakım serisi sunar. Gençlerin ihtiyaçlarına özel formüller içeren ürünlerle basit ve etkili bir cilt bakımı sağlar. Ürünlerimiz, gençlerin karmaşık cilt
bakım rutinlerine ihtiyaç duymadan basit v e etkili bir cilt bakımı sağlamayı hedefler. Portföyünde yer alan farklı kategorilerdeki ürünlerle 1 yaşından büyük bebeklerden, çocuklara, yetişkinlere yönelik koruyucu önleyici faydalar sağlamayı hedefler.

Bu üç markamızla sunduğumuz güzellik, sadece dış görünüşü değil; cilt bakımı, cilt sağlığı ve doğal güzelliğini kapsayan bütünsel bir deneyim. Biz, güzelliği keşfetmek ve her birey için özgünleştirmek amacıyla yenilikçi adımlar atıyoruz. İleri teknolojilerle donanmış çözümlerimiz, güzellik algısını yeniden
tanımlamak ve müşterilerimize unutulmaz bir deneyim sunmak için tasarlandı. Güzellik ve cilt sağlığını, yaşam kalitesini de arttıran ritüellerle desteklemeye odaklanıyoruz. Dolayısıyla cilt bakımını
geniş perspektifte bütünsel bir yaklaşımla yeniden tanımlıyoruz..

Cilt bakımıyla ilgili yaygın yanlış inançlar nelerdir ve bunlarla ilgili doğru bilgi nedir?

Cilt bakımı, geniş bir perspektifte incelenmesi gereken bir konu olduğu için birçok insan arasında doğru bilinen yanlış inançlar mevcut ve bilgi kirliliği oldukça yaygın. Cilt bakımında bilimine uygun, kişisel ihtiyaçlara özel ve etkili bir yaklaşım, sağlıklı bir cilt için çok çok önemli. Çok pahalı ürünlerin her zaman daha iyi sonuç vereceğine olan inancın aksine; aktif bileşen konsantrasyonu, stabilite ve formülasyonun cildin ihtiyaçlarına uygunluğu, bir ürünün etkililiğini belirleyen temel faktörlerdir. Ya da kırışıklıkların sadece yaşlanma ile beraber ortaya çıktığı ve yüzeyde göründüğüne olan bir inanç söz konusu. Halbuki genetik faktörler, çevresel etmenler ve güneşin zararlı etkileri gibi birçok faktör, cilt yaşlanmasını etkiler.


Bu nedenle, cilt bakımına genç yaşlarda başlamak önemlidir. Kırışıklıklar sadece cildin yüzeyinde değil, aynı zamanda derin dokularda da ortaya çıkabilir. Cildin alt tabakasında moleküler düzeyde bakım ürünlerinin kullanımı önemlidir. Diğer bir yanlış inanç ise nemlendirici kremlerde yaz harici güneş koruyucuya ihtiyaç olmaması yönünde. Güneş koruyucu etkili nemlendirici kremler, sadece yaz aylarında değil, yıl boyunca düzenli olarak kullanılmalıdır. Face Cream Rich ve AcquaBoost Cream’imizi bu doğrultuda geniş güneş koruma filtresi ile zenginleştirdik.

Kendi özgünlüğünüzü koruyun sloganı ile müşterilerinize ne anlatmak istiyorsunuz?

Sloganımız “Kendi Özgünlüğünüzü Koruyun”, bizim temel felsefemizi ve markalarımızın özünü ifade
ediyor. Biz, cilt bakımında sadece güzellik değil, aynı zamanda her bireyin kendi benzersiz güzelliğini
korumasına odaklanan bir kozmetik şirketiyiz. Bu slogan, kişinin kendi özgünlüğünü koruma, benzersizliğini ön plana çıkarma ve kendi doğal güzelliklerini ifade etme ve bu özgünlüğe saygı duyup
destekleme konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor.

Bu aslında sadece bir slogan değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı ilkesi. Bu ilke, her cilt tipinin kendine
özgü ihtiyaçları olduğuna inanmamızı yansıtır. Her bir markamız, farklı kitlelere hitap ederken, bu benzersiz güzellikleri ön plana çıkarmayı amaçlar. Herkesin kendine özgü bir güzellik anlayışı ve cilt bakım rutini olduğuna inanarak, ürünlerimizle bu çeşitliliği kucaklamayı hedefliyoruz.
Bizim güzellik algısına olan yaklaşımımız sadece dış görünüşle değil, aynı zamanda içsel güzellikle de ilgili. Bu cilt bakımı, cilt sağlığı, doğal güzellik ve iç güzelliği, bireylerin kendi özgünlüklerini ifade etmesi ve cilt bakımının ötesinde bir güzellik anlayışını benimsemeleriyle oluşan bütünsel bir yaklaşım.

Instagram fenomenlerinin cilt bakımıyla ilgili video paylaşımlarında, yüzlerine kat kat farklı farklı ürünler uyguladıklarını görüyoruz. Doğru cilt bakım rutini nasıl olmalı?

Instagram fenomenlerinin cilt bakımı konusundaki paylaşımlarını gözlemlediğimizde, birçok kişinin cilt
bakım rutinlerinde farklı ve çeşitli ürünleri kullanma eğiliminde olduğunu görüyoruz. Ancak, doğru cilt
bakım rutini kişisel ihtiyaçlara ve cilt tipine bağlı olarak değişebilir. Otantic Pharma olarak, cilt bakımında temel prensipleri benimseyen bir yaklaşım sunuyoruz.

İlk olarak, cilt bakımının temel adımlarına odaklanarak temizleme, tonik, serum, nemlendirici ve güneş koruyucu gibi temel adımlar, cildin sağlığını korumak ve iyileştirmek için kilit rol oynar. Ciltte belirgin
sorunlar varsa, markalarımızın özel serum ürünlerini bu rutinlerin hedef noktasında bu ihtiyaçları
karşılamak üzere tasarlandı. Bu doğrultuda cilt bakım rutininizi sade tutmak ve fazla ürün
kullanımından kaçınmak, cildin dengesini korumak adına önemli.
Özetle, cilt bakımında temel prensiplere sadık kalmak ve kişisel ihtiyaçlara uygun ürünleri seçmek,
cildinizi sağlıklı ve güzel tutmanın anahtarı.

Krem ve serum kullanımı arasında bir öncelik sıralaması var mıdır? Yani, hangisinin önce veya sonra kullanılması daha etkilidir?

Cilt bakım rutininde temizlenmiş cilde genellikle serumların önce ve kremlerin sonra kullanılmasını
tavsiye ediyoruz. Serumlar kremlere göre, konsantre içeriklere sahip. Bu da, cilt sorunlarına yönelik
daha etkili çözümler sunmalarına yardımcı oluyor. Çok yüksek miktarda aktif bileşenler içerebiliyor. Ayrıca serumlar spesifik cilt sorunlarına odaklanarak tasarlanıp cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza daha spesifik bir şekilde cevap verebilmenizi sağlıyor. Bu da herkesin kendi cilt tipine ve ihtiyaçlarına uygun bir serum bulabilmesini sağlıyor. Farklı serumları farklı zamanlarda kullanarak cilt bakımınızı özelleştirebiliyorsunuz. Daha hızlı emilip ve ciltte daha hızlı sonuçlar görmenize yardımcı olabiliyor. Cilt bakım rutininde kremin özellikle güneş koruma filtresine sahip olması cilt bakımının daha etkili olmasını sağlıyor.

Cilt bakımında ileri teknoloji kullanımıyla ilgili yenilikler veya gelişmeler hakkında gözlemleriniz nelerdir? Otantic Pharma olarak, kalite ve güvenilirlik prensipleriniz nelerdir?

Cilt bakımında ileri teknoloji kullanımı konusunda, günümüzde gözlemlediğimiz en önemli gelişmelerden biri kişiselleştirilmiş cilt bakımının yükselişi. Teknolojinin sunduğu imkanlarla, tüketicilere özel cilt tipi ve ihtiyaçlarına uygun ürünler sunmak artık mümkün. Cilt analiz uygulamaları ve yapay zeka destekli öneri sistemleri, her bireyin cilt sağlığını daha etkili bir şekilde yönetmesine olanak tanıyor. Biz Woo Skin Expert Academy, Acqua Perfection ve Everyday Beauty ürünlerimizin içeriklerini geliştirirken en yüksek teknolojiden ve analizlerden yararlandık. Moleküler Güzellik, Nanoteknoloji ve mikroinkapsülasyon gibi gelişmeler, aktif bileşenlerin cilde daha derinlemesine nüfuz etmesini sağlıyor. Bu, ürünlerin daha etkili olmasına katkı sağlıyor.

Kalite ve güvenilirlik prensiplerine ise büyük önem veriyoruz. Ürünlerimizi geliştirirken en son bilimsel araştırmalardan faydalanıyor ve yüksek kalite standartlarına uygun ürünler sunmaya odaklanıyoruz. Güvenilir ve etkili içeriklerle formülize edilmiş ürünler sunuyoruz. Uluslararası ve ulusal kalite standartlarında tüm sağlık regülasyonlarına uygun, dermatolojik testlerden geçmiş büyük özenle ürünlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, şeffaflığa büyük bir önem veriyoruz ve müşterilerimize ürünlerimizle ilgili tam bir bilgi sağlamaya özen gösteriyoruz.

Markalarınızın sürdürülebilirlik konusunda yaklaşımı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Biz, sürdürülebilirlik ve yeşil kimya ilkelerine büyük bir önem veriyoruz. Ürünlerimizin formülasyonlarını oluştururken, malzemelerimizin kaynaklarını NYX 139 özenle seçiyor ve mümkün olan en sürdürülebilir kaynaklardan temin etmeye özen gösteriyoruz. Bu, doğal kaynakları koruma ve çevresel etkileri en aza indirme taahhüdümüzün bir parçası. İçerik ve malzeme kaynaklarımız konusunda şeffaf olmayı bir ilke olarak benimsemiş durumdayız. Bu doğrultuda da tüketicilerimizin ürünlerimize duydukları güveni artırmayı hedefliyoruz.

Çevreyi koruma taahhüdümüz ambalajlarımızda da kendini gösteriyor. Ambalajlarımızın çevresel etkilerini azaltmaya öncelik vererek, geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılan ve minimal ambalajlar kullanıyoruz. Bu yaklaşım, atık miktarını en aza indirme hedefimizle uyumlu olarak, ürünlerimizi güvenli ve etkili bir şekilde sunarken çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmamıza olanak tanıyor. Otantic Pharma olarak, doğayı koruma ve daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışma konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz.

Son olarak tüketiciler ürünlerinize nerelerden ulaşabilir?

Otantic Pharma olarak, kaliteli ve etkili cilt bakım ürünlerimizi geniş bir yelpazede erişilebilir kılmak için çeşitli kanallarda tüketicilerimize ulaşıyoruz. Ürünlerimizi Türkiye’nin önde gelen online pazaryeri platformlarında, kendi online satış sitemizde ve ülke genelindeki seçkin ulusal parfümeri zincirlerinde bulabilirsiniz. Müşterilerimizin ürünlerimize daha kolay erişebilmesi için çaba sarf ediyoruz. Online satış sitemiz üzerinden güvenilir bir alışveriş deneyimi sunarak, müşterilerimize ürünlerimizi kapılarına kadar ulaştırıyoruz. Ayrıca, sosyal medya platformları ve dijital pazarlama stratejileri aracılığıyla da ürünlerimizin bilinirliğini artırıyor ve tüketicilerimizle etkileşimde bulunuyoruz. Otantic Pharma olarak, müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor ve ürünlerimize ulaşmanın her aşamasında müşterilerimize kaliteli hizmet sunmaya odaklanıyoruz.

PAYLAŞ