Murat Kayabaşı’nın Marka Yolculuğu

Writer: Burçin Yaşar Üner

Date: 05/10/2020

PAYLAŞ

Yoğun empati gücü, esprili kişiliği ve profesyonelliği ile yıllardır kadınların saç ve güzellik hayallerini gerçeğe dönüştüren Murat Kayabaşı ile sezonun trend saç renkleri ve saç modelleri konusunda güzel bir söyleşi yaptık…

Biraz kendinizden bahseder misiniz? Murat Kayabaşı’nın marka yolculuğunu ne zaman başladı, markanızın felsefesi nedir?

1972 İstanbul doğumluyum 30 yıllık tecrübem ile mesleğimi hep bir adım öteye taşımayı seviyorum.

Paris-Londra-Milano Moda Haftalarına uzun yıllardır katılıyor ve yeni trendleri takip ediyorum.

Uluslararası platformda Paris’te Türkiye’yi başarıyla temsil edip, Paris Kuaförler Derneği’nden verilen Başarı Ödülü ile çalışmalarımı sertifikalandırdım.

Yaz tatili bitti, ev ve ofislere dönüşler başladı. Yaz boyunca güneş ve denizin olumsuz etkilerine maruz kalan saçlar için bakım önerileriniz nelerdir?

Evet, tatil bitti. Şimdi iş ve saçlarınıza bakım zamanı. Yazın denizden ve güneşten yorulan saçlarınıza yapılacak en güzel bakım, olabildiğince bitkisel yağlarla yapılanlarıdır.

Yılan yağı özellikle saçlara çok iyi gelir. Yılan yağı, badem yağı, Bepanten ampul ve eczaneden alacağınız vitamin ile bir karışım oluşturup saç kökü ve uçlarına bolca sürebilirsiniz. En az 4 saat bekletmeniz (daha fazlası daha iyi) saçınız için sağlıklı olacaktır. Bu tür yağları yıkamak için saçınızı çok fazla kere şampuanlamayın. (3-4 yıkama vb…) İki kere şampuanlamanız yeterli olacaktır. Ve sonrasında tabii ki olabildiğince ılık fön ile kurutma. Sıcak fönden her zaman kaçının derim.

Sonbahara girdik. Bu sezona damgasını vuracak saç rengi ve saç kesimlerini merak ediyoruz. Bu sezon nasıl saçlar göreceğiz?

Sonbahar renklerinin kahverengi ve turuncuya kaçmayan kumral kahveler olduğuna inanıyorum. Hem yaz sonu saçı daha sağlıklı gösteriyor, hem de sonbaharda insana kendini daha iyi hissettiriyor.

Hiç bir zaman saçınızı tek renk bırakın demem her zaman tonsürton balyajlar ve renkler giydiğiniz ve taktığınız aksesuarları daha iyi gösterir.

Saç kesimleri ise kesinlikle boyun hizasında olan saçlar ve kulak memesine yaklaşan saçlar. Çünkü bu saçları sonbaharda kullanmak çok daha rahattır, rengi daha iyi gösterir. Giyilen bir boğazlı kazak ya da bir şal da, boyundaki aksesuar da her zaman daha hoş ve şık durur. Kullanımı kolaydır, rahat ve pratiktir.

Covid-19 nedeniyle pek çok yaz düğünü ertelendi. Az katılımcıyla da olsa sonbaharda düğünler olacak gibi görünüyor. Gelin saçı trendleri hakkında da sizden biraz ipucu alalım.

Evet bu sene çok düğün iptal oldu. Artık gelin saçlarında en önemli şey düğün konsepti. Eğer düğün bir otelin balo salonunda olacaksa, kabarık bir gelinliği varsa daha çok topuz tercih ediyoruz. Eğer düğün daha deniz kenarı, açık bir alanda olacaksa, daha rahat, salaş ve maşayla dalgalandırılmış saçları tercih ediyoruz. Ama gelinde en önemli şey, saçın gelinliğe uyması ve tabii ki kullanacak kişinin o saç ile rahat etmesi.

PAYLAŞ