Kadının Cesaretinden ve Gücünden İlhamla

Writer: NYX Magazine

Date: 14/02/2024

PAYLAŞ

Adını Rönesans Avrupasında hakkın ve adaletin sembolü haline gelmiş Tomris Han’dan alan TomrisAlp Home Collection, havluları ve havlu setleriyle niş tasarımlara imza atıyor. Kadınların çevreye ilham veren, hayallerine sınır koymayan karakterleriyle ürünlerini tasarlayan TomrisAlp, koleksiyonlarını tamamen organik ve doğal malzemelerle işliyor.

Havlunun TomrisAlp ile yeniden doğuşu, yeni bir yaşam tarzını müjdeliyor. Banyo modasına yenilikçi ve yaratıcı bir yaklaşım getiren TomrisAlp Home Collection, Tılsım ve Goblen serileriyle banyoda haute couture anlayışının önünü açıyor.

Tamamen organik doğal malzemelerden yapılan ve insan sağlığı için en uygun şekilde tasarlanan havlular, yüksek emicilik, yumuşaklık ve dayanıklılık özelliklerine sahip.

Hikayesi olan motiflere ev sahipliği yapan koleksiyonlar…

İsmini 14. yüzyıldaki tılsımlı eşyaların gizeminden alan Tılsım Koleksiyonu, bu dönemdeki büyüleyici öykülerden ilhamla yola çıkıyor. TomrisAlp, cilt yapısının korunması için pamuklu ve yumuşak dokulu olarak dizayn edilen Tılsım havluları ikonik motiflerle buluşturuyor. Krem renkli goblen kumaş üzerine işlenmiş sütun ve çizgi grafikten oluşan bu zarif motif, koleksiyonda imza niteliği taşıyor. Havlunun sürfile dikimi ve yumuşak kenar dokusu püsküllenme ve saçaklanmaları önlerken kenar iplikleri hava ile geçiriliyor.

Goblen serisi ise tam anlamıyla kralların sanatını yansıtıyor. Bilindiği gibi 17. yüzyıl Avrupasında sarayların halılarından kapılarına, perdelerine, koltuklarına kadar her bir eşyada krallığa yakışır bir stil, ihtişam aranırdı. Duvarlardaki şekil ve tasvirler, koltukların yüz işlemeleri, perdeler; goblen denilen bu sanatın doğuşuna olanak sağlar.

İşlenmesinin zaman ve sabır gerektirmesi, malzemenin pahalı olması sebebiyle gelir ve kültür düzeyi yüksek kişilerin tercih ettiği bu eşsiz ürünü, TomrisAlp Home Collection, %100 organik, pamuklu  havlu ile buluşturuyor. Tılsım gibi Goblen koleksiyonu da sürfile dikimi ve yumuşak kenar dokusu ile püsküllenme ve saçaklanmaları önlerken kenar iplikleri hava ile geçiriliyor.

TomrisAlp, özel ve efekt iplikleri ile sıra dışı tasarımlar yaratıyor. Işığı saklayan ve karanlıkta yeşilimsi bir parıltı veren fosforlu efekt iplik ile parlayan havlu ve bornoz grupları bu anlamda öne çıkıyor. Bu iplikler ayrıca oldukça yumuşak bir cilt teması da sağlıyor.

Yastık, şezlong kumaşı, masa örtüsü takımları, yatak örtüleri, crop ve etek gruplarında kullanılan lyocell ve modal elyaflar ise sürdürülebilirlik ilkesiyle korunan ormanlarda yetişen okaliptüs ağaçlarının özünden elde edilen ham madde ile çevreye duyarlı süreçlerle üretiliyor. Yine TomrisAlp’in sıkça yer verdiği Tencel elyaf da ipeksi görünüşüyle dikkat çekerken, ketenden daha serin tutma özelliğiyle konforlu bir deneyim sunuyor.

Türkiye’den dünyaya uzanan stil yolculuğu

TomrisAlp Home Collection, 2022 yılından bu yana ev tekstili sektöründe katma değeri yüksek ürünler geliştiriyor. Ayrıca yeni pazarlara açılarak diğer üretici firmaları da fason anlayışından uzaklaştırmak için çabalıyor.

Yurt içi ve yurt dışında fuar organizasyonlarında da sıkça yer alan TomrisAlp’in marka bilinirliği, Avrupa ve Ortadoğu’da oldukça yüksek. Bunun yanı sıra hem iç pazarda, hem de yurtdışı platformlarda sosyal medya kullanılarak reklam ve tanıtım çalışmaları da yürütülüyor.

Sıra dışı tasarımlara ve inovasyona büyük önem veren TomrisAlp, önceliğini ,alışılmış çizgilerin dışına çıkarak geçmişten gelen sıradan kalıpları kırmak olarak görüyor. Bunun için tasarımlarında ikonik ve sanatsal motifleri kullanarak fark yaratıyor. Nihai tüketicilerin ev tekstili ürünlerini, kendi yaşam alanlarında kullanmalarının yanı sıra ev dışında, sosyal yaşamlarında da kullanımları kolaylaştırılıyor.

PAYLAŞ