Gün Geçtikçe Cruelty Free Markalar Daha Fazla Tercih Ediliyor Olacak

Writer: Burçin Yaşar Üner

Date: 31/12/2021

PAYLAŞ

Koray Kuyucu / Make-up Artist

Röportaj: Burçin Yaşar Üner / [email protected]

Koray Kuyucu tutkuyla bağlanacağı mesleği makyaj sanatçısı olmadan önce farklı alanlarda eğitim almış. Mühendislik eğitimi ile başladığı yolculuğu bu mesleğin kendisine uygun olmadığına karar vermesiyle devam etmemiş. Sonrasında aşçılık ilgisini çekmiş ve mutfak sanatları konusunda eğitim almış. Birkaç yıl mutfakta çalıştıktan sonra istediği tutkuyu yeterince hissetmediğini fark etmiş. Tesadüfen makyaj sanatının hayatına girmesiyle sonunda severek yaptığı içine kavuşmuş.  Yaklaşık 5 yıldır makyaj sanatı üzerine çalışıyor. Koray Kuyucu ile tutkuyla bağlı olduğu işi ve sezonun makyaj trendlerini konuştuk.

Türk kadınının makyajda en vazgeçemediği ürün ya da uygulamalar nedir?

Türk kadının vazgeçilmez ürünleri arasında ruj, eyeliner geliyor ve son dönemlerde kaş ürünleri olmazsa olmazlar arasında. Uygulamalar ise ruj ile dudakları boyutlandırıp büyütmek, eyeliner için ise kuyruklu uygulamaları seviyorlar. Tavsiyem göz makyajı için kesinlikle mascara da kullanmaları.

2022’nin makyaj trendleri neler olacak? Işıltılar ve parlak görünümler mi yoksa doğal ve nude tonlar mı bizi bekliyor?

Ciltte bir soruna odaklanmadan ( çizgilenme önleyici, pul pul görünüm vs) cildi besleme odaklı ürünler göreceğiz. Cildi besleyen fondötenler gibi. Markalar ürün geliştirme ve üretimde daha çevreci, sürdürülebilir yöntemler kullanmaya başlayacak. Cruelty Free (hayvanlar üzerinde deney yapmayan) markalar tercih ediliyor olacak. Makyajda renkli farlar, neon eyelinerlar görüyor olacağız. Tenimiz ise sade ve mat bir görünümde olacak.

Kış döneminde cilt kusurlarımızı kapatmak için fondöten ve kapatıcı kullanımımız bir parça artıyor. Kendimize en uygun fondöteni nasıl seçebiliriz?

En iyi sonuç için cilt tipinize uygun ürünler seçmeli ve arınmış tertemiz cilde  serum ve nemlendirici kullandıktan sonra fondöten ve kapatıcı kullanmalısınız. Ürün seçiminde ise gün içerisinde ayna karşına geçerek başınızı sağa sola hareket ettirerek cildinizin hangi alanı parlıyor hangi alanı mat öğrenip uygun ürünleri seçmelisiniz. Gözeneklerinize dolmayan ürünleri de araştırabilirsiniz. 

Sizce doğru makyajın olmazsa olmazı nedir?

Temiz ve nemlendirilmiş bir cilt. Doğru ürünleri ve doğru tonları seçmek için cildin temiz olması çok önemli. Önceki makyaj kalıntılarından arındırılmış cilt yeni makyajınız için temiz bir sayfayı renklendirmek kadar iyi olacaktır.

Makyaj stilini en çok beğendiğiniz ünlüler kimler?

Yabancılarda Ariana grande, Dua Lipa, Emma Stone Zooey Deschanel, Mila Kunis. Yerlilerde Gülşen, Hande Yener, Müge Boz, Tuba Büyüküstün

En beğendiğiniz ve kullandığınız makyaj ürünlerinden markaları ile birlikte tavsiyelerde bulunabilir misiniz?

Serum: Estée Lauder Advanced Night Repair Serum.

Nemlendirici

Göz için: Shiseido Vital Perfection Uplifting and Firming Cream

Ten için: Embryolisse Lait Creme Concentre.

Fondöten: MAC Face and body, Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place

Concealer: MAC Pro Longwear, NARS Radiant Creamy

Kontür: NYX Professional Makeup Wonder Stick

Highligter: BECCA shimmering skin perfector, MAC hyper real glow palette get it glowin

Allık:  Anastasia Beverly Hills Blush Trio

Ruj: Kırmızı MAC Ruby Woo ( dudak kalemini de unutmayalım)

Nude: Huda Beauty Power Bullet Cream Glow Hydrating

Kaş: Golden Rose Longstay Precise Browliner

Far: Urban Decay Naked Heat Eyeshadow Palette

Eyeliner: MAC Brushstroke 24 Hour Eyeliner Brush Black

Mascara: Lancôme Lash Idôle Maskara 

PAYLAŞ