Podyumlar Çiçek Açtı

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 14/05/2024

PAYLAŞ

Yepyeni bir sezonun kapılarını araladığımız şu günlerde, sizleri enerji dolu bir maceraya davet ediyoruz. 2024 ilkbaharı, taze başlangıçların, renkli kombinasyonların ve stilin sınırlarını zorlayan detayların zamanı…

Moda ve güzellik dünyası, her mevsim olduğu gibi bu ilkbaharda da bizi büyüleyici trendlerle karşılıyor. Canlı renklerin, cesur desenlerin ve sofistike dokuların bir araya geldiği koleksiyonlarla karşınızdayız. Bu sezon, gardıroplarınızı yenilemenin, tarzınızı güncellemenin ve kendinizi ifade etmenin tam zamanı!

Sizlere en güncel moda trendlerini sunarken, aynı zamanda güzellik dünyasının sırlarını da keşfetmenizi sağlayacak ipuçları ve ürün önerileriyle rehberlik etmeyi de amaçlıyoruz. Ruhunuzun ve bedeninizin güzel yönlerini ön plana çıkaracak, kendinizi daha güçlü, daha özgüvenli ve daha zarif hissetmenizi sağlayacak önerilerle dolu bir yolculuğa çıkıyoruz.

Bu sayıda da ilgiyle okuyacağınızı düşündüğümüz çok sayıda röportajımız var.

Aktif spor giyim pazarında faaliyet göstermek üzere, odak noktası performans ürünleri olan moda ve teknik özellikleri spordan sokağa taşımak hedefi ile 2020 yılında faaliyete başlayan Comeup markasının marka direktörü Fatma Kaya ile yeni sezon koleksiyonlarını ve ürünlerinin özelliklerini konuştuk…

Türk kozmetik sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması, sektörün gelişimine katkı sağlanması ve tüketicinin güvenini kazanacak kaliteli ürünlerin üretilmesini teşvik etme misyonuna sahip Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Zirve Başkanı Belgin Sile ile kozmetik endüstrisinin geleceği üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. 

Yaşadığı deneyimlerin ardından var oluşu üzerine içinde büyük bir merak uyanan Serra Sağra, 2009 yılında yoga ve meditasyona yöneldi ve yolu Çetin Çetintaş ile buluştu. Hayatını pratiğe dönüştürme süreci, 2009 yılında Çetin Çetintaş’la kurduğu usta çırak ilişkisi üzerinden yol aldı ve bir yogi olarak brahmaçarya yaşama geçti. Bu süreçte Uzakdoğuda birçok aşramda eğitimlere katıldı ve manastır hayatını uzun soluklu olarak deneyimledi. 13 yıl süren bu yolculuk, 2022 yılı itibariyle yerini artık ustalığa bıraktı. Dünya’nın en büyük yoga okulu YogaKioo Türkiye ortak kurucusu olan Serra Sağra ile yoga yolculuğunu, bu alanda yaptığı çalışmaları ve yazdığı kitaplar üzerine konuştuk.  

Pusulası; hayal, merak ve beceri toplulukları kurarak, iş birliği içinde kültürel değişim yaratmak olan Hayal Gücü Merkezi, Yeni Nesil Öğrenme ve Sosyal Etki Ağı gibi sosyal fayda üreten kurumların kurucuları arasında yer alan Emre Alettin Keskin ile bu kurumlardaki çalışmalarını ve hayallerini konuştuk. 

Japon ve Peru lezzetlerini harmanlayan bir füzyon mutfağı sunan Japon şef Nobuyuki Matsuhisa ile ABD’li aktör Robert de Niro’nun kurucusu olduğu dünyaca ünlü Nobu restoranının kurumsal pasta şefi Regis Cursan ile mesleki yolculuğunu ve Nobu’nun mutfak kültürünü konuştuk. 

Sanatın gücüne olan inancı, onu her zaman yenilikçi ve cesur bir sanatçı olarak öne çıkardı. Tamer Levent ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, kariyerindeki kilometre taşları, sanat kavramına bakışı ve tiyatronun insan üzerindeki etkileri hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirerek, sanatın evrenselliğini, yaşamın ta kendisi olduğunu bir kez daha keşfetme fırsatını yakaladık.

İLHAM VEREN KADINLAR

Ve her zamanki gibi sizleri ”İlham Veren Kadınlar”la buluşturmaya devam ediyoruz. Tasarımı kıyafet mimarlığı olarak tanımlayan Arzu Kaprol, modern ve eşsiz bir tasarım diliyle ve kendisiyle özdeşleşen detaylarda büyüyen özgün işçilikle, zamansız kıyafet ve aksesuarlar yaratarak geleceğin moda kültürüne göndermeler yapıyor. Arzu Kaprol ile ilham veren çalışmalarını ve İlkbahar / Yaz 2024 koleksiyonunun detaylarını konuştuk.

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Başkanı, lnsead Business School Lider Koçu ve Mentor Danışmanlık Kurucu Ortağı Hande Yaşargil, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli bir lider. Kadın hakları ve toplumsal cinsiyet adaleti konularına tutku ile bağlı olan, kadınların güçlenmesi, liderlik pozisyonlarında daha etkin olmaları ve toplumsal değişim yaratmaları için çalışmalar yürüten Hande Yaşargil ile çalışmalarını ve başarı dolu kariyerini konuştuk.

Köşe Yazarlarımız:

Happily Ever Abroad köşesinde Aslı Eren, DUBAİ’de eğitimi ve yaşamı gerçek anlamda tecrübe eden Nez KOSTA ile tüm avantaj ve dezavantajlarıyla Dubai’yi konuştu.

Destination Anywhere köşesinde Ayça Akad, Dan Brown’un “Melekler ve Şeytanlar” Kitabı ve aynı adlı sinema filminde de hafızalarımıza kazınan CERN seyahatini paylaşıyor bizimle.

Burçin Yaşar Üner Yapay Zeka ve Sosyal Medya Yönetimi konusunda yazdı. Post Büyücüsü’nde okuyabilirsiniz.

Renklerin Öyküsü’nde Emine Akca, sezonun trend renlerinden şeftali tonlarını ele aldı.

Bu sayımızdan itibaren aramıza üç yazar daha katılıyor. Gökhan Ergin Eryıldır yapay zeka konusundaki yazıları ile bizi yakın gelecekle buluştururken, Gülcan Tuğ bizleri kültür ve sanat alanında gezintiye çıkaracak. Burçin Ölmez Türk röportajları ile dergimize katkıda bulunarak, sizi farklı alanlarda çalışmalarıyla başarıya ulaşmış kişilerle tanıştıracak.

Gökhan Ergin Eryıldır bu sayıda Yeni Cesur Dünya isimli köşesinde yapay zekanın moda endüstrisindeki kullanım alanları hakkında bilgiler verirken, Gülcan Tuğ, Let’s Talk Art köşesinde Yunanistan’ın Atina kentinde ziyaret ettiği ” Yanni Sanat Galerisi ve Sanatçı Yanni Souvatzoglou” ile ilgili izlenimlerini aktarıyor.

Burçin Ölmez Türk ise Hayal Gücü Merkezi kurucusu Emre Alettin Keskin ile yaptığı röportaj ile bizleri hayalllerimizin ötesine taşıyor.

Günce Özçelebi, Stilin Güncesi köşesinde rahatlık ve özgürlük hissini yaşatacak tarzları anlatarak ”Canlanın, Coşun, Renklenin” diyor.

Fashion&Beauty Addicted köşesinde Nida Sarı, sezon trenlerini paylaşırken, davetler için ilham veren kıyafetleri sayfalarımıza taşıyor.

Kedice’de küçük Pambık’ın hikayesi var.

Sevil Balaban Patili Köşe’de Hayvanlarla Empati Geliştirmenin Önemi ve Yollarını anlatıyor.

Suat Özçelebi, Vizesiz Dünya’da tren seyahatinin benzersizliğini anlatarak bizleri raylarda uzun bir yolculuğa çıkarıyor.

Ve Yurdagül Aydın her ay olduğu gibi X (Twitter) Türkiye gündeminde en çok kullanılan hashtagleri derleyerek bizlerle paylaşıyor.

Bütün bu ilham veren röportajlar ve ilkbaharın taptaze enerjisiyle dolu sayfalarımızda, her zaman olduğu gibi moda ve güzellik dünyasının en güncel haberleri, trendleri ve ipuçlarıyla buluşacaksınız. 

Haydi, bu baharda tarzınızı yeniden keşfedin, içinizden gelen güzelliğinizle ışıldayın ve kendi benzersiz stilinizi yaratın. 

Sevgilerimle…

PAYLAŞ